5.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 7, 2022

Judecătoriile Hârlău şi Răducăneni intră în renovare

Tribunalul Iaşi intenţionează să renoveze două dintre sediile judecătoriilor din subordine, respectiv cele de Hârlău şi Răducăneni. Cele două proceduri lansate pe platforma electronică de achziţii publice vizează atribuirea contractelor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de reparaţii capitale, consolidare şi modernizare.

Sursa foto Google Maps

Clădirea Judecătoriei Hârlău, construită în 1963 pe trei niveluri, are o suprafaţă desfăşurată de 676 mp, în vreme ce la Răducăneni sediul principal datează din 1974, iar cele două niveluri (730 mp) sunt ocupate atât de instanţă, cât şi de parchet. „Starea actuală a sediului Judecătoriei nu corespunde cerinţelor minimale pentru funcţionare. De asemenea, clădirea nu asigură condiţiile corespunzătoare funcţionării unei judecătorii. Afirmaţia se argumentează prin insuficienţa spaţiilor de arhivare, a spaţiilor pentru personalul judecătoriei, personalul care asigură paza arestaţilor, avocaţi şi a celorlalte categorii de persoane, inclusiv o compartimentare improprie desfăşurării în bune condiţii a actului de justiţie”, se arată în cele două caiete de sarcini care însoţesc procedurile.

Valorile estimate pentru cele două sunt 4,25 milioane de lei la Hârlău şi 4,5 milioane pentru Răducăneni. Contractele prevăd pentru proiectare 3 luni, iar pentru execuţie 12 luni la Hârlău şi 15 luni la Răducăneni. Termenul de înscriere a ofertelor este 17, respectiv 14 octombrie, iar evaluarea se va face după componenta financiară (80 la sută) şi după experienţa profesională a echipei (20 la sută).

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow