1.9 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Carduri de energie pentru românii cu venituri mici, emise începând cu 1 februarie

Românii cu venituri mici vor primi de la 1 februarie, prin poştă, cardurile de energie. Cu acestea vor putea să îşi cumpere lemne, să îşi plătească facturile la gaze, curent sau chiar la căldură, dacă stau la bloc şi primesc agent termic de la sistemul centralizat.

Statul vine în ajutorul persoanelor vulnerabile şi le oferă 1.400 de lei sub forma unor carduri de energie, care nu vor avea bani pe ele, ci atestă faptul că o persoană beneficiază de ajutorul de la stat.

Cardurile de energie vor fi emise începând cu 1 februarie de Poşta Română.

„Distribuirea cardurilor se va face acasă la domiciliu, la beneficiari. Beneficiarii nu trebuie să depună niciun efort. Trebuie doar să aştepte acasă şi poştaşul le va aduce şi acest card”, a declarat directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română, Valentin Ştefan.

Cei care nu pot ajunge la poştă pot folosi cardul de energie pentru plata facturilor direct la poştaş, care va fi dotat cu dispozitiv de citire a facturilor.

Administratorii spun că până în momentul de faţă nu au primit nicio înştiinţare oficială despre cum va arăta sau cum vor emite documentul care să valideze datoriei pe care o are un locatar la căldură.

Statul are la dispoziţie un miliard de euro, bani europeni, pe care îi poate folosi ca să îi ajute pe românii vulnerabili să îşi plăteacsă facturile la energie.

Sursa stiri.tvr.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow