13.6 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023

Cardiac salvat cu elicopterul

Cardiac salvat cu elicopterul

Elicopterul SMURD a fost din nou solicitat la Pașcani. De această dată pentru a salva viața unui bărbat în vârstă de 40 ani din comuna Moțca. Acesta a făcut infarct iar decizia medicilor de la CPU pentru a chemat aeronova a fost de a câștiga timp prețios.

Din ce în ce mai des este solicitat elicopterul SMURD la Pașcani pentru a interveni și transporta de urgență la spitale de specialitate din Iași, pacienți pentru care fiecare secundă este importantă.

De această dată, personalul medical de la Compartimentul de Primiri Urgențe din incinta Spitalului Municipal Pașcani a solicitat elicopterul pentru un bărbat în vârstă de 40 ani domiciliat în comuna Moțca pentru a fi transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare „Profesor Doctor George I.M. Georgescu” din Iași.

Cum recunoaștem un infarctul de miocard? Cele mai frecvente simptome sunt  durere brusc apărută în mijlocul pieptului (apăsare violentă, strângere, presiune sau strangulare); durerea poate iradia în umeri, ambele brațe, la baza gâtului și/sau în mandibulă;

Simptomele care pot însoţi durerea sunt respirație greoaie, transpirații reci, paloare, teamă, palpitații (bătăi neregulate ale inimii), greață.

Dacă aceste simptome persistă mai mult de 15 minute, luați în considerare un infarctde miocard şi sunaţi imediat la 112 !

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow