More

  Cardiac salvat cu elicopterul

  Cardiac salvat cu elicopterul

  Elicopterul SMURD a fost din nou solicitat la Pașcani. De această dată pentru a salva viața unui bărbat în vârstă de 40 ani din comuna Moțca. Acesta a făcut infarct iar decizia medicilor de la CPU pentru a chemat aeronova a fost de a câștiga timp prețios.

  Din ce în ce mai des este solicitat elicopterul SMURD la Pașcani pentru a interveni și transporta de urgență la spitale de specialitate din Iași, pacienți pentru care fiecare secundă este importantă.

  De această dată, personalul medical de la Compartimentul de Primiri Urgențe din incinta Spitalului Municipal Pașcani a solicitat elicopterul pentru un bărbat în vârstă de 40 ani domiciliat în comuna Moțca pentru a fi transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare “Profesor Doctor George I.M. Georgescu” din Iași.

  Cum recunoaștem un infarctul de miocard? Cele mai frecvente simptome sunt  durere brusc apărută în mijlocul pieptului (apăsare violentă, strângere, presiune sau strangulare); durerea poate iradia în umeri, ambele brațe, la baza gâtului și/sau în mandibulă;

  Simptomele care pot însoţi durerea sunt respirație greoaie, transpirații reci, paloare, teamă, palpitații (bătăi neregulate ale inimii), greață.

  Dacă aceste simptome persistă mai mult de 15 minute, luați în considerare un infarctde miocard şi sunaţi imediat la 112 !

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Deputat Sorin Năcuță – schema românească de ajutor pentru sectorul HoReC, aprobată de Comisia Europeană

  Schema românească de ajutor pentru sectorul HoReCa, aprobată de Comisia Europeană . Comunicat de presă - deputat Sorin Năcuță. //

  Crimă în Brătești. Bărbat de 69 de ani, omorât din gelozie | FOTO

  Crimă în satul Brătești din comuna Stolniceni-Prăjescu. Un bătrân în vârstă de 79 de ani a fost găsit fără suflare în curtea unei localnice. Descoperirea șocantă a avut loc luni, 19 aprilie, la primele ore ale dimineții.

  Peste două mii de locuri libere pentru vaccinare cu Pfizer şi Moderna în tot judeţul

  Peste două mii de locuri libere pentru vaccinare cu Pfizer şi Moderna în tot judeţul. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet