5.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 7, 2022

Bugetul şi investiţiile Pascaniului, în dezbatere publică

Păşcănenii sunt invitaţi să consulte proiectul de buget şi lista de investiţii pentru anul 2019. Documentele sunt disponibile pe site-ul Primăriei iar cei care vor să facă propuneri sau amendamente le pot trimise pe email sau în scris pe adresa instituţiei, până pe data de 17 aprilie.
Municipalitatea estimează ca în acest an să aibă venituri de de peste 37 milioane de lei. Cheltuielile  ar urma să fie mai mari,  de 42,6 lei, deficitul de 5,6 milioane de lei urmând să fie acoperit din excedentul înregistrat la sfârşitul anului 2018.

Primarul municipiului spune că veniturile din acest an abia acoperă cheltuielile de funcţionare şi că investiţiile propuse vor fi făcute din banii rămaşi necheltuiţi anul trecut dar şi din imprumuturi sin fonduri europene.

De asemenea se aşteaptă ca în vara acestui an în urma rectificărilor bugetare Pascaniul să primească sume suplimentare din fonduri guvernamentale pentru acoperirea deficitului.
În ceea ce priveşte cheltuielile propuse în acest an, suma lor este mai mică cu 3,9 milioane de lei faţă de cele realizate în 2018

. Cheltuielile de personal sunt estimate la 12,1 milioane de lei, bunuri şi servicii 12,8 milioane de lei, subvenţii căldura 1,7, milioane de lei, asistenta socială 2,2 milioane lei iar pentru investiţii 8,5 milioane lei.
Proiectele vor fi supuse aprobării Consiliului Local în şedinţă ordinară programată pe 22 aprilie.

FOTO ARHIVA

Documentele pot fi accesate aici

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow