22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Bombe cu ceas: Obiectele care nu trebuie lăsate sub niciun chip în maşină când este caniculă

Cunoaşteţi în senzaţia de căldură insuportabilă pe care o simţiţi atunci când intraţi în maşină parcată în soare? Habitaclul devine o seră sufocantă în toată regula, iar lucrurile lăsate înăuntru se topesc la propriu. Asta dacă nu cumva devin bombe cu ceas. Ce nu trebuie să lăsăm în maşină când temperaturile ating pragul caniculei?

Este nevoie de numai 10 minute pentru ca temperatura într-o maşină parcată la soare să ajungă în jurul valorii de 40 de grade. Anumite produse devin adevărate bombe cu ceas dacă le-aţi lăsat în torpedou sau pe banchetă.

Medicamentele, produsele cosmetice, loţiunile sau gelul dezinfectant lăsate în bătaia directă a soarelui se degradează rapid. Iar dacă unele îşi pierd din eficienţă, altele se transformă în reale pericole pentru sănătatea noastră.

Simona Ianoşi, medic dermatolog: Ne pot provoca iritaţii, arsuri, alergii. Deci un risc major pentru piele. Dar există să ştiţi, uneori, o pierdere a eficienţei. Adică să aplicăm un produs care nu mai prezintă nimic din proprietăţile pe care noi le ştiam.

Continuarea pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow