-3.7 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Bătaia de la Ruginoasa, interzisă de autorități. Primăria organizează festival de datini


Nici anul acesta nu va avea loc bataia traditionala cu bate de la Ruginoasa. Ieri a avut loc o sedinta de negociere la Primaria din localitate, cu reprezentati din politie, jandarmerie, Prefectura Iasi, autoritatile locale si cetele de mascati. Concluzia intalnirii a fost urmatoarea: localnicii nu vor avea voie sa iasa in strada cu bate sau biciuri, altfel risca sanctiuni si chiar dosare penale.

Pregatiri pentru ultima zi din an, la Ruginoasa. Ieri la primaria din localitate a avut loc o intalnire de mediere, in ceea ce priveste bataia cu bate, devenita traditie in ultimii ani. Au venit sefii de la Inspectoratul de Politie Judetean Iasi, Jandarmeria Bacau, Ambulanta Iasi, Prefectura Iasi si Politia Pascani. Circa 100 de localnici au venit si ei sa isi spuna punctul de vedere.

Mascatii ar fi vrut ca in loc de bate, sa fie lasati macar cu biciuri pe strada. In acest caz, jandarmii le-au cerut ca printre ei sa fie cateva persoane care sa ii coordoneze si sa isi asume raspunderea in cazul in care situatia degenereaza. Oamenii ar fi refuzat sa isi asume responsabilitatea.

Astfel ca, dupa discutii, s-a hotarat ca pe ulitele satului sa nu fie nici o bataie, cu nici un fel de obiect contondent. 150 de jandarmi vor fi in misiune in localitate, in ultima zi din an.
Dupa aparitia cetelor de mascati, va avea loc un festival de datini si obiceiuri de iarna, in fata Primariei, de la ora 13:00. Vor fi uratori din toate satele din comuna, dar si invitati din localitatile invecinate.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow