Slider

Mica Bucovina – comuna Tatarusi, a rasunat ieri de colindatori si uratori veniti la cea de-a XXI-a editie a Festivalului de Datini si Obiceiuri de Iarna. Formatiile au mers in parada pe ulitele satului iar apoi au evoluat pe terasa Centrului Cultural “Alexandru Vasiliu”. A fost un spectacol de neuitat, cu alaiuri de poveste, colinde traditionale si la final, un foc de artificii care a transformat localitatea intr-un loc desprins din basme.


In cea de-a treia zi de Craciun, comuna Tatarusi si-a deschis portile pentru un festival de poveste, cu obiceiuri si traditii ca odinioara. Cea de-a XXI-a editie a avut loc pe terasa Centrului Cultural “Alexandru Vasiliu”. Deschiderea a fost facuta de autoritatile locale si invitati din comunele apropiate.

Plugusorul cu felinar, malanca de la Iorcani, grupuri de colindatori, ursul de la Tatarusi si plugusorul celor mici au dat startul manifestarilor.

Au urmat apoi alaiuri din Tudora, Dolhestii Mici sau Helesteni, fiecare cu traditiile si obiceiurile lor. Aproape ca in fiecare an, pe scena a urcat si Ansamblul de datini si obiceiuri de iarna, de la Miroslovesti. Sirul formatiilor a fost urmat de fanfara de la Dolhesti.

In partea a doua a festivalului a avut loc un concert de colinde. Madalina Avadanei, Andreea Oniceanu, Georgiana Rosu, Codruta Filip, Cristi Iordachioaia si Ionut Sarbu le-au incalzit sufletele tatarusenilor.

Un grandios foc de artificii a incheiat sarbatoarea din Mica Bucovina.

Slider