21 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022

Bariera de la Blăgești: primarul își cere scuze, nu este nici un vinovat

Primăria Pașcani își cere scuze pentru episodul cu bariera de la Blăgești, închisă luni și deschisă miercuri, în această săptămână, și spune că nu este nici un vinovat de această situație. Explicațiile au fost aduse în conferința de presă de joi, 14 aprilie, de la sediul administrației locale.

Primarul municipiului, Marius Pintilie, a explicat faptul că bariera a fost redeschisă deoarece sunt documente care demonstrează faptul că trecerea la nivel cu calea ferată face legătura între străzile Avram Iancu Tronson I și Avram Iancu Tronson II, traseu prin care localnicii din Blăgești au acces la exploatațiile agricole și care nu trebuia închis.

Edilul a spus că nu sunt căutați vinovați pentru această situație și cel mai probabil, a fost o greșeală de comunicare.

Mai mult, că se caută soluții pentru ca accesul de pe Avram Iancu II spre DN28 A să fie autorizat, iar circulația rutieră în zona să se facă legal. Deocamdată, șoferii care întră de pe drumul național spre suburbie riscă să rămână fără permis de conducere.

Precizăm că barieră de la Blăgești a fost închisă în anul 2011, în urma unor accidente rutiere și a fost redeschisă în anul 2013 după ce fostul primar, Grigore Crăciunescu, a cheltuit din bugetul local cca 1, 4 milioane de lei pentru amenajarea unui drum de legătură. La acea vreme s-a obținut doar avizul de la CFR, nu și de la Direcția Regionala de Drumuri și Poduri Iași. Mai mult, într-un raport din 2013, Curtea de Conturi arată că nu a fost făcută recepția finală a lucrărilor și că sunt necesare măsuri suplimentare pentru exploatarea investiției în deplină siguranță. Inspectorii au solicitat documente justificative pentru cheltuirea banilor și recuperarea prejudiciilor, în contextul în care o parte din lucrări au fost făcute fără temei legal și pe terenurile unor cetățeni.

De atunci și până acum reprezentanții adminsitratiei locale au încercat să găsească o soluție pentru rezolvarea problemelor, iar unele au fost deja rezolvate.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow