19.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

FOTO | Mobilizare pentru strângerea gunoaielor de la marginea a două suburbii din Pașcani

Acțiuni de ecologizare joi, 14 aprilie, în municipiul Pașcani, în luna curățeniei. Zeci de elevi, cadre didactice, voluntari din asociații, dar și reprezentanți ai administrațiilor locale și județene au participat la o campanie de strângere a gunoaielor aruncate iresponsabil, pe câmpuri din suburbiile Sodomeni și Gâștești. Un real ajutor au dat și muncitorii de la societatea de salubritate din municipiu, CLP ECO SERV și ai operatorului regional, Girexim.

Mobilizarea a avut loc în cadrul unei campanii ce se desfășoară în întreg județul, sub denumirea „Iași Mai Verde”, inițiată de Consiliul Județean Iași, integrată în campania națională „România mai curată” a Ministerului Mediului. La acțiunea din Pașcani, organizată de administrația locală au fost prezenți și președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, dar și deputatul, Sorin Nacuta.

Greul cel mai mare l-au dus elevii și profesorii din școlile pășcănene, dar și voluntarii din asociații care au strâns efectiv gunoi cu gunoi de pe terenurile din cele două suburbii.

Tot joi s-a făcut curat și în zona cursurilor de apă de pe raza municipiului, prin Sistemul Hidrotehnic Independent Pașcani, cu sprijinul Primăriei.

După campanie, în cadrul conferinței săptămânale de presă de la Primărie, edilul, Marius Pintilie a precizat că astfel de acțiuni vor continua, dar din punctul lui de vedere sunt „o risipă de energie și bani pentru niște lucruri care nu ar trebui să se întâmple”. El a anunțat că administrația locală are în vedere amplasarea unor camere mobile la periferia orașului pentru a identifica persoanele care aruncă la voia întâmplări gunoaie pentru a fi trase la răspundere.

Campania „Iași Mai Verde”, inițiată de Consiliul Județean, se desfășoară în perioada 20 martie – 4 mai și presupune organizarea de acțiuni specifice la nivelul întregului județ, pentru protejarea mediului înconjurător: împăduriri, acțiuni de informare și educare, ecologizări ale cursurilor de apă și pădurilor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow