Scene şocante în municipiul Paşcani. Luni după amiază un bărbat dezbrăcat complet de la jumătate în jos şi cu o cruce de lemn în spate a circulat zeci de minute pe străzile municipiului. El a fost surprins în jurul orei 17.00 de o patrulă a Poliţiei Locale, în zona sediului Primăriei. În jurul acestuia era adunată o mulţime de persoane, mai ales copii. Nu era agresiv şi nu a făcut scandal. Mergea tăcut şi murrmura cântece bisericeşti. Bărbatul a fost oprit, îmbrăcat şi legitimat de patrula Poliţiei. Are peste 40 de ani şi este stabilit în Alba Iulia dar părinţii lui sunt din Paşcani. Întâmplarea a fost relatată de comandantul Poliţiei Paşcani în cadrul emisiunii „Pulsul Zilei” difuzată de BIT TV.

Bărbatul a fost preluat de un echipaj SMURD şi dus la Spitalul de Urgenţă din Paşcani. Apoi a fost transferat la Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi, pentru investigaţii medicale, pe motiv că ar suferi de o boală comportamentală.

Un alt caz  ajuns în atenţia Poliţiei Locale a avut loc la Casa Municipala de Cultură. De câteva săptămâni de zile o femeie obişnuieste să intre în clădire şi să se culce pe una din canapelele din hol. Conducerea institutiei a solicitat intervenţia poliţiştilor dar persoana in cauza a fugit.

Comandatul Poliţiei Locale din Paşcani spune că în astfel de cazuri este nevoie de o intervenţie mai promptă a asistenţilor sociali pentru a clarifica situaţia celor găsiţi pe străzi şi pentru a putea fi trimişi instituţiilor specializate. El a atras atenţia că uneori întocmirea dosarelor durează luni de zile, motiv pentru care nu pot fi luate măsurile care se impun.

Slider
loading...