15.9 C
Paşcani
vineri, iunie 2, 2023

Aur la canotaj la Campionatele Europene. Surorile din Mogoșești Siret, din nou, pe podium

România a obținut 6 medalii la Campionatele Europene de Canotaj din Italia ce s-au terminat duminica, 11 aprilie, zestre cu care a ocupat locul 4 pe națiuni! Dintre acestea, două au însemnat titluri europene. Bărcile feminine de 8+1 și dublu vâsle au câștigat medaliile de aur, precizeaza PRO SPORT.

Delegația tricoloră, din care fac parte si surorile din Mogosesti Siret, Amalia si Madalina Beres, a avut un test foarte bun pentru pregătirea Jocurilor Olimpice.

Tricolorele au făcut o cursă perfectă, au condus de la început și până la sfârșit. Olanda, locul 2, este singura care a reușit să țină ritmul pe primii 1.000 de metri. De aici și până la final, România s-a distanțat metru cu metru. La final a avut un avans de peste 3 secunde față de Olanda și aproape 8 secunde în fața Rusiei, informeaza sursa citata.

Nava Amiral a României a avut următoarea componență: Maria Rusu, V iviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu și cârmaci Daniela Druncea.

România a intrat în competiție cu 46 de sportivi și 13 echipaje.

Canotajul reprezintă principala speranță a sportului românesc de a avea medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sursa PRO SPORT

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow