20.5 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

O familie de medici, îngeri păzitori pentru sute de câini! Au un adăpost de animale în Pașcani

Doi medici ieșeni sunt salvatorii sutelor de animale abandonate, bolnave și chinuite. Iulian și Maria Grămadă sunt doi soți pasionați de medicină. Iulian Grămadă este medic veterinar, iar Maria a studiat medicina de familie la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” din Iași. Cuplul deține un adăpost privat unde sunt îngrijiți peste o sută de câini cu ajutorul unei asociații, iar mai apoi ajung să fie adoptați de familii iubitoare din Franța

Animalele abandonate, chinuite și bolnave primesc o șansă la o nouă viață, mai bună, de la doi ieșeni cu suflet mare. Iulian Grămadă are 28 de ani și este medic veterinar la un cabinet din comuna Tomești, județul Iași. În timpul liber, Iulian împreună cu soția sa, Maria, salvează alte sute de animale aflate în dificultate. Maria Grămadă are 36 de ani și este medic de familie, dar iubește foarte mult animalele și muncește alături de soțul ei. Cei doi soți au un adăpost privat de animale în orașul Pașcani, din județul Iași, unde îngrijesc peste 100 de câini. Adăpostul a fost înființat în urmă cu doi ani cu ajutorul unei asociații din străinătate. Câinii abandonați sunt tratați și îngrijiți, iar mai apoi ajung la familii iubitoare în Franța.

„Eu împreună cu soția mea salvăm foarte multe animale abandonate, bătute de oameni sau accidentate de mașini. Noi colaborăm cu o asociație din Franța care ne ajută în tot ceea ce facem pentru aceste suflete nevinovate. Doamnele care dețin această asociație sunt niște persoane minunate și fac tot ce le stă în putință ca animalele să își găsească familia perfectă și să aibă cele mai bune condiții. Adăpostul înființat la Pașcani a costat 25.000 de euro, iar costurile au fost suportate de Asociația «Coeur d’Asha», din Franța. Adăpostul poate deține 300 de câini. În prezent sunt 120, iar lunar peste 30 sunt adoptați de persoane din Franța. Primim poze cu animalele adoptate, iar diferențele sunt vizibile și îmbucurătoare”, a declarat Iulian Grămadă, medic veterinar.

Iulian și Maria au o campanie de sterilizare gratuită

În anul 2020, cei doi soți au demarat o campanie de sterilizare gratuită, pentru a reduce abandonul și înmulțirea necontrolată a animalelor cu ajutorul asociației din Franța. Timp de un an, Iulian și Maria au reușit să sterilizeze peste 600 de câini, femele și masculi, din mai multe sate ieșene. Înainte de colaborarea cu asociația din Franța, Iulian a sterilizat aproximativ 170 de câini din fonduri proprii. Pe lângă câini și pisici, Iulian Grămadă salvează și alte animale domestice. Maria Grămadă deține un centru de ajutor pentru animale în satul Schitu Stavnic, comuna Voinești, din județul Iași, unde soțul acesteia face gărzi după finalizarea programului la cabinet.

Continuarea pe BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow