23.7 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Audiente “altfel” la Primăria Paşcani

Primăria Paşcani nu a reluat audientele cu publicul nici în acesta săptămâna. Motivul ar fi că nu au fost înregistrate cereri din partea cetăţenilor. Situaţia este de neînţeles în contextul în care, cei care vor să vorbească mai ales cu primarul să viceprimarul municipiului vin de regulă joi dis-de-dimineaţă şi se înscriu pe listele de aşteptare, dar pentru asta trebuie anunţaţi că activitatea instituţiei a revenit la normal. Într-un comunicat trimis presei locale se arata ca la Paşcani, audientele au căpătat un alt sens”, în contextul pandemiei cu coronavirus. Ele s-au desfăşurat la distanţă, prin Poştă sau mijloace electronice.

Audiențele au căpătat un alt sens. Din motive de siguranță medicală, care vizează prevenirea răspândirii și infectării cu noul Coronavirus, până la revenirea la normalitate, modalitatea de lucru pe linie de audiență s-a desfășurat altfel în această perioadă, ca în majoritatea administrațiilor locale din țară.
“Așadar, în scopul prevenirii și limitării răspândirii virusului, audiențele din cadrul Primăriei Municipiului Pașcani s-au desfășurat prin corespondență, folosind mijlocele de comunicare electronică sau poștă. Cetățenii au fost coordonați și au primit răspuns la solicitările dumnealor, de la Compartimentele de specialitate.
Mai mult, acolo unde a fost necesar și trebuiau explicate și aduse clarificări detaliate, au avut loc și întâlniri între cetățeni și reprezentanții Compartimentelor de specialitate la sediul administrației locale, cu respectarea prevederilor privind starea de alertă din România. Majoritatea situațiilor fiind rezolvate, de la cele pe linie socială, gospodărie comunală sau fond funciar. De exemplu, funcționarii de la Asistență Socială verifică periodic persoanele cunoscute ca fiind în situații dificile și care obișnuiau să vină în audiențele săptămânale, oferindu-le sprijin alimentar și financiar, conform legii.
Au avut loc și întâlniri pe teren între conducerea UAT cu cetățenii care, de exemplu nu s-au putut deplasa la sediul administrației locale pentru a fi rezolvată situația lor. “
Menţionăm că în oraşul Târgu Frumos primarul a ţinut audienţe şi în perioada stării de urgenţă iar edilul de la Hârlău a reluat întâlnirile cu cetăţenii de câteva săptămâni de zile.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow