24.1 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
24.1 C
Paşcani
marți, august 3, 2021

ATOP Iasi cere măsuri urgente împotriva transportatorilor ilegali din Pascani

Pirateria auto din transportul public păşcănean a ajuns subiect de dezbatere în cadrul Autorităţii de Ordine Publică Iaşi. În şedinţă care a avut loc pe 30 octombrie la Paşcani, Marius Ostaficiuc, preşedintele autorităţii a cerut măsuri ferme pentru sancţionarea şoferilor care practică în mod ilegal activităţi de taxi şi chiar de transport persoane cu microbuzele. Subiectul a fost adus în discuţie în urma unor sesizări ale cetăţenilor.
Preşedintele ATOP a solicitat intervenţia fermă a Poliţiei Locale şi a Poliţiei Rutiere pentru sancţionarea celor care sfidează legea. Este vorba despre şoferi profesionişti care stau în aşteptarea clienţilor chiar în locurile de parcare destinate doar taximetriştilor şi în staţiile de autobuz. Unii dintre ei au maşinile inscripţionate exact ca cele de taxi însă nu au licenţe de la Primărie.
Subiectul nu a fost pe placul poliţiştilor păşcăneni. După ce au încercat să paseze responsabilitatea de la unul la altul. Şeful Poliţiei Locale a precizat că nu are competente legale pentru a verifica şi sancţiona activitatea şoferilor care desfăşoară activităţi de transport.
Comandantul Vasilică Avasiloaei a precizat că va solicita, din nou, primarului municipiului o împuternicire în acest sens.
O altă problemă pusă în discuţie de ATOP este calitatea serviciilor de transport de pe traseele judeţene. În acest sens au fost înregistrate numeroase reclamaţii mai ales pe cursele de la Mirosloveşti că şoferii refuză să mai oprească în staţiile de aşteptare dacă microbuzele sunt pline. Astfel de probleme apar mai ales dimineaţa când locuitorii se grăbesc să ajungă la serviciu. Preşedintele autorităţii judeţene a solicitat verificări şi sancţiuni pentru rezolvarea cât mai grabnică a problemelor reclamate de cetăţeni.
Menţionăm că la Paşcani acest fenomen a luat amploare în ultimii ani de zile. Chiar daca şoferii de taxi s-au plâns de mai multe ori autorităţilor locale, până cum nu au fost luate măsuri.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24.1 ° C
26.2 °
22.2 °
74 %
2kmh
93 %
mar
22 °
mie
28 °
joi
33 °
vin
28 °
sâm
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI