26.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
26.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021

Căldura, de săptămâna viitoare. RAGCL Pascani încheie contract cu un alt furnizor de gaz si electricitate

Ultimele știri

Regia păşcăneană de termoficare va relua furnizarea căldurii şi apei calde de săptămâna viitoare, cel mai probabil începând cu 7 noiembrie. Anunţul a fost făcut de directorul unităţii în şedinţa de astăzi a Consiliului Local. Directorul unităţii a precizat că RAGCL are două varianteȘ fie achita restantelor iar furnizarea gazului va fi reluată imediat,  fie schimba furnizorul iar pentru încheierea contractului mai durează câteva zile.

Situaţia a fost clarificata după şedinţă, în urma discuţiei cu primarul municipiului. S-a hotărât încheierea unui nou contract, cu cu alt furnizor de gaz, TinMar Energy, până la sfârşitul acestei săptămâni. Totodată va fi încheiat şi un nou contract pentru furnizarea energiei electrice, cu aceiaşi firmă.

Odată cu noul contract de furnizare a gazului regia va achita în avans suma de 400.000 lei alocată de la bugetul local prin majorarea subvenţiei la căldură şi diminuarea preţului de vânzare la populaţie.

În acelaşi timp RAGCL Paşcani rămâne să stingă datoriile de 750 000 lei la actualul furnizor de gaze, care a refuzat o nouă reeşalonare la plata şi a închis robinetele.
Menţionăm că regia păşcăneană de termoficare are probleme serioase atât administrative cât şi financiare. În momentul de faţă membrii interimari desemnaţi să facă parte din CA-ul regiei au refuzat să semneze noile contracte de mandat.

De asemenea conturile sunt blocate iar datoriile la bugetele de stat sunt de peste 40 milioane de lei. Primarul şi o parte dintre consilierii locali au cerut conducerii regiei să demareze procedurile de intrare în insolventa subiect amânat până în primăvara anului viitor. La sistemul centralizat de încălzire din Paşcani au mai rămas branşate o parte din unităţile de învăţământ şi cca 2400 de abonaţi.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
26.2 ° C
27.3 °
25.8 °
53 %
1.7kmh
19 %
sâm
24 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI