0.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Atenție cum selectați colectiv deșeurile reciclabile!

Locuitorii municipiului Pașcani încă mai întâmpină probleme cu colectarea selectivă. Unul dintre impedimente este nerespectarea regulilor de sortare. Spre exemplu, pășcănenii trebuie să știe că în situația în care deșeurile nu sunt depozitate separat, conform cerințelor, riscă să nu fie preluate de operator din fața porții.

Un astfel de caz a fost prezentat și la audiențele care au avoc loc astăzi la primărie. Un bărbat din suburbia Blăgești a reclamat că nu i se ridică gunoiul din plastic de mai bine de o lună de zile. El s-a prezentat în fața reprezentanților administrației locale pentru a găsi o soluție referitor la problema sa.

De precizat este și faptul că municipalitatea a stabilit împreună cu operatorul ce ridică gunoiul că plasticul, cartonul, hârtia și metalul se vor ridica în zile diferite.Astfel, marți colectarea selectivă din poartă în poartă se va face în următoarele suburbii: Boșteni, Sodomeni, Blăgești și în cartierul Vatra.

Miercuri, colectarea selectivă se va face în Lunca, Gâștești și cartier Aerodrom, iar joi operatorul va fi prezent în cartierele de case din Oraș Deal și Vale.

Important de menționat este și faptul că, în situația în care apar neplăceri, cetățenii se pot adresa operatorului de salubrizare, Girexim Universal SA. Conform reprezentanților societăţii, în momentul de față, nu toți cetățenii au înțeles pe deplin procesul de colectare selectivă

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow