18.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022

Un consilier incomod susține ca este șantajat de reprezentanții ai Primăriei, după ce un funcționar a cumpărat 10 stampile de la firma sa

Un consilier local susține ca ar fi șantajat de reprezentanți ai Primăriei Pașcani, deoarece a devenit incomod. Alesul local crede ca se urmărește demiterea lui din funcție, pe motiv ca ar fi in conflict de interese.
Edilul municipiului, Marius Pintilie a solicitat secretarului general al UAT Pașcani sa analizeze acesta situație si sa facă demersurile conform prevederilor legale. Asta deoarece între aleșii locali si instituțiile publice pe care le reprezintă sunt interzise relațiile de afaceri iar factura este considerată un contract între părți. Consilierul PSD Mihai Dediu, cel aflat in acesta situație spune ca nu a fost informat de aceste demersuri. Alesul local, deținătorul unei agenții de turism, susține ca nu are relatii comerciale cu instituțiile statului si ca se încearcă discreditarea sa deoarece a refuzat sa voteze si a criticat o serie de proiecte propuse de edil.

SCANDAL PENTRU 855 LEI

Scandalul a pornit după ce un funcționar de la Evidenta Populației a cumpărat de la societatea sa 10 stampile si o tușiera in valoare de 855 lei. Factura a ajuns in presa după ce a fost decontată din contul de Trezorerie al Primăriei. Consilierul local sustine ca a aflat de aceasta achizitie după ce a fost chemat in biroul administratorului public si ca in discuțiile purtate cu reprezentanții Primăriei i s-ar fi sugerat sa se distanțeze de colegii săi din PSD.

Mihai Dediu spune ca in urma presiunilor făcute asupra sa a decis sa storneze factura făcută de salariatul de la magazin si sa înapoieze banii încasați de la Primărie – 855 lei.
Mai mult el solicita administrației locale sa ii dea stampilele înapoi si ii acuza de furt pe cei care le folosesc.

DEDIU: Pimarul este intr-o situatie mult mai grava… Nu ma las intimidat!

Consilierul pascanean spune ca nu se afla in stare de incompatibilitate,  deoarece tranzacția nu a fost făcută cu stirea lui si ca nu se lasă intimidat. El i-a acuza pe primarul Marius Pintilie ca se afla intr-o situație cu mult mai gravă deoarece una dintre societățile sale ocupa mai multe suprafețe de teren din domeniul public, fără contracte si fără plata. Dediu mai sustine ca se fac presiune asupra sa si pentru ca a refuzat sa aprobe in Comisia de Circulație amenajarea unui sens giratoriu in fata Halei Centrale loc in care edilul sa isi poată parca mașinile in fata restaurantului sau.

Menționăm ca starea de incompatibilitate a unui ales local poate fi constatata doar de Agenția Națională de Integritatei iar  demiterea se poate face in baza unei hotărâri judecătorești. Primarul municipiului a fost in acesta situație pe vremea când era consilier local pentru ca a vândut produse de la magazinele sale, unor instituții din subordinea Consiliului Local. Inspectorii ANI au constatat starea de incompatibilitate si l-au trimis in judecata unde a scăpat de acuzații.

Reporterii BIT TV au încercat sa afle si un punct de vedere din partea reprezentanților Primăriei dar nu au răspuns întrebărilor adresate.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow