elefant.ro
More

  Atenţie ce faceţi cu gunoiul din construcţii! Primăria da amenzi

  O bună parte din gunoiul selectat din Paşcani şi transportat la staţia de transfer de la Ruginoasa provine din activităţi de construcţii. Este concluzia la care a ajuns administraţia locală după câteva săptămâni de activitate a noului operator de salubritate. Cantităţile preluate până acum sunt mai mari ca de obicei iar cele colectate selectiv sunt mult mai mici.

  Conform estimărilor se aşteaptă ca pentru lună în curs să fie la facturare peste 1000 de tone de gunoi iar costurile care vor fi decontate din bugetul local să fie mult mai mari.
  Din acest motiv Primăria Paşcani a anunţat că va aplica amenzi celor care îl depozitează la containerele pentru gunoiul menajer sau cel selectat.

  Conform regulamentului de salubritate “depozitarea materialelor de construcții pe domeniul public său privat al localității, fără aprobarea prealabilă a administraţiei publice locale se pedepsește cu sancţiuni de la 500 – 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 la 2.000 lei pentru societăţile comerciale.
  Cei care au gunoi din activităţi de constructii trebui să îl predea direct operatorului de salubritate, contra cost. Tariful este de doar 35,02 lei/tonă inclusive TVA, spun reprezentanţii Primăriei. Pentru lui trebuie să anunţaţi societatea de salubritate la numărul de telefon 0743 104 344 şi să încheie un contract de prestări servicii.

  INFORMARE CETĂȚENI

  Stimați cetățeni, știați că în baza unui contract încheiat cu firma de salubritate, gunoiul provenit din construcții poate fi ridicat chiar de la domiciliu dvs? Tariful de colectare a deșeurilor rezultate din construcții este de doar 35,02 lei/tonă inclusive tva. Așadar evitați să-l aruncați la ghenele de gunoi, în cazul celor care locuiesc la bloc și cerereți operatorului să vină la domiciliu dvs, dacă locuinți la casă. Să învățăm să colectăm selectiv!
  Așadar, stimați cetățeni, vă informăm că este interzisă aruncarea și depozitarea la punctele de colectare a deșeurilor din construcții si desfiintari provenite din locuinţe, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară şi/sau exterioară a acestora, conform Regulamentului Serviciului de Salubrizare aferent Sistemului de management integrat al deșeurilor în județul Iași.
  Colectarea acestora se face prin grija deţinătorului şi sunt transportate de către operator în baza unui contract de prestări servicii la instalaţiile de concasare/sortare/valorificare sau la depozitele conforme, dacă acestea nu pot fi valorificate. Vă puteți adresa la numărul de telefon al operatorului de salubrizare SC Girexim Universal SA – 0743 104 344, program de lucru 09:00 – 17:00 pentru mai multe infomații și detalii.
  Tariful de colectare a deșeurilor rezultate din construcții este de doar 35,02 lei/tonă inclusive tva, conform HCL 1080/06.09.2019, în baza contractului încheiat cu operatorul SC Girexim Universal SA.
  Cetățenii care nu se vor conforma riscă amenzi. Mai exact, abandonarea sau depozitarea deşeurilor municipale pe spatiile verzi, căile de comunicaţie, în locurile publice sau în alte locuri decât cele special amenajate sunt pentru persoane fizice se pedepsește cu 100- 200 lei pentru persoane fizice și 500 -2.500 pentru persoanle juridice.

  Depozitarea materialelor de construcții pe domeniul public sau privat al localității fără aprobarea prealabila a administraţiei publice locale se pedepsește cu 500 – 1.000 lei pentru PF, 1.000 – 2.000 lei PJ.

  Purtator de cuvant al Primăriei Pașcani
  E-mail:birou.presa@primariapascani.ro

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cum administrează societatea consilierului Pintilie, asociaţiile de proprietari. Doar „servicii de contabilitate”, nu şi de reparaţii şi întreţinere. Profituri de zeci de mii de...

  Proiectul consilierilor din opoziţie privind finanţarea de la bugetul local a asociaţiilor de proprietari în vederea salubrizării şi reparării subsolurilor blocurilor, respins din motive...

  Probleme cu proiectele din fonduri europene. Se reiau licitaţiile pentru Palatul Cantacuzino, creşă şi grădiniţă

  Administratia locală din Paşcani are probleme cu două dintre investitii din fonduri europene. Proiectul „Creșterea eficienței energetice pentru Grădinița nr.2 și Creșa nr.1” în...

  Suspiciuni privind cheltuirea banilor pentru sterilizarea câinilor. Ce facem cu ciorile şi pescăruşii?

  Problema câinilor comunitari de pe străzile municipiului Paşcani a fost discutata, din nou, de legislativul păşcănean în şedinţa din 30 iunie, la punctul diverse. De...

  Opinii