35.2 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022

Alocații de hrană mai mari pentru pacienții din spitalele pășcănene

Alocația de hrană pentru pacienții din spitale s-a dublat din această lună. Astfel, pacienții din cadrul celor două spitale pășcănene vor primi într-o zi hrană de 22 de lei, față de 11 lei, cât era până în prezent. Bolnavii de TBC, hepatită, diabet sau arși vor primi mâncare de 33 de lei.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență din Pașcani, doctorul, George Carp a precizat că unitatea medicală speră ca prin această majorare, serviciile care sunt asigurate prin cantina proprie să fie îmbunătățite.

Din acești bani, unitățile medicale trebuie să asigure trei mese pe zi, ținând cont şi de necesarul zilnic de calorii, pe categorii de regimuri.

Ordinul prevede că, pe lângă pacienții spitalizați, copii și adulți, de alocație de hrană în valoare de 22 de lei/ zi pot beneficia lăuzele și însoțitorii pacienților.

La Spitalul Municipal de Urgență, anul trecut au fost internate aproape 7.700 de persoane.
Aceste sume pot fi majorate, prin decizia a consiliului de administrație a spitalului, dacă se obțin alte surse de finanțare decât contractele încheiate cu casele de asigurări de sănătate și de la bugetul de stat.

Cheltuielile aferente alocaţiei de hrană în unităţile sanitare publice se vor asigura prin transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow