30.8 C
Paşcani
marți, iunie 28, 2022

Stâlpi de iluminat stradal, pe un trotuar îngust

Nemulțumiri privind modul de realizare a lucrărilor de modernizare a iluminatului public din Pașcani. Fostul primar al municipiului, Dumitru Pantazi a reclamat faptul ca, pana acum, nu au fost montati noiii stâlpi, acolo unde au fost făcute santuri si a fost refăcută rețeaua electrică. Din acest motiv, pe mai multe străzi din municipiu, santierele au rămas deschise, de luni de zile.

De asemenea consilierul pascanean a atras atenția ca in unele zone lucrările sunt cu probleme. De exemplu pe tronsonul de pe strada Gării, de la Depou pana in dreptul lacului Pestisorul, au fost săpate santuri , chiar pe un trotuar, pentru noile rețele si stâlpii de iluminat. Cum calea de acces este ingusta, de cca un metru, circulația pietonala ar urma sa se desfășoare cu dificultate. Fostul primar a mai atras atenția ca acolo nu era nevoie sa fie puși stâlpi noi, ci doar de schimbat lămpile de iluminat stradal. Privitor la amplasarea stâlpilor pe trotuar, consilierul Pantazi a susținut ca lucrările ar fi trebuit sa aibă loc pe scuarul de alaturi, iar primarul sa verifice soluțiile tehnice si modul de executare a lucrărilor.
In replica, edilul municipiului, Marius Pintilie a spus ca Primăria nu a intervenit in modificarea soluțiilor tehnice. Discuțiile pe aceasta tema au avut loc in cadrul ședinței extraordinare din 20 iunie a.c.

Subiectul a ajuns si in atenția consilierului Sorin Olariu. Într-un clip filmat la fata locului, el susține ca lucările de modernizarea a iluminatului public pe strada Gării ar fi făcute aiurea, fără sa fie verificate de reprezentanții administratiei locale si ca in alte zone ale municipiului au fost distruse spațiile verzi.
Vor fi făcute lucrări de modernizare a iluminatului public pe străzile Gării, Vatră, Crinilor, Zimbrului Stadionului, Dragoş Vodă, Ceferiştilor, 1 Decembrie 1918, Republicii, Eugen Stamate, Mihail Kogălniceanu, Sportului şi Abatorului. Aici vor fi montaţi peste 700 de stâlpi şi 2.280 de lămpi moderne, lucrări în valoare de 4.684.869,00 lei fără TVA. De asemenea, au fost înlocuite lămpile de iluminat in suburbii .
Contractul de concesiune a fost semnat cu societatea Urbioled SRL, câştigătoarea licitaţiei, în valoare de 17,5 milioane de lei, fără TVA, din care 11.3 milioane fără TVA pentru investiţii. Restul sumei este rezervată pentru eventualele lucrări de mentenanţa, care vor fi făcute la cererea administraţiei locale. Menţionăm că proiectul de aprobare a documentaţiei pentru concesiunea prin licitaţie a serviciului de iluminat public din Paşcani a fost aprobat în şedinţa de la sfarsitul lunii iunie 2020, doar de consilierii PSD şi PMP. Opoziţia a votat împotriva, pe motiv că solutia propusă de administratie ar fi prea costisitoare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow