30.8 C
Paşcani
marți, iunie 28, 2022

Apă furnizată cu program din cauza consumului mare și a secetei. Comunele Todirești, Lespezi, Tătăruși, Hărmănești și Deleni afectate

Program de furnizare a apei potabile în mai multe localități din apropierea Pașcaniului. Operatorul ieșean APAVITAL a anunțat că în perioada următoare în mai multe localități va curge apa la robinete doar în anumite intervale orare, din cauza creșterii consumului ce duce la epuizarea cu rapiditate din rezervoarele de înmagazinare.

Așadar, în perioada 21 – 27 iunie 2022 (inclusiv), cetățenii din Hărmăneștii Noi, Hărmăneștii Vechi și Boldești, Tătăruși, Pietrosu și Uda vor avea apă curentă în intervalul orar estimat 18:00-8:00.

În același interval de timp, de marți, 21 iunie, și până la începutul săptămânii viitoare, 27 iunie, localnicii din Lespezi vor avea apă la robinete doar în intervalul orar 12:00 – 6:00.

Sunt afectați de aceste măsuri și consumatorii din Todirești și Stroiești, care în perioada 22-24 iunie, vor avea avea după program, de la ora 20:00 până la 10:00 dimineață.

ApaVital reamintește utilizatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea unui nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcţionarea capacităţilor de pompare în regim normal.

În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, ApaVital Iaşi recomandă utilizatorilor afectaţi să-şi creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere.

De precizat este faptul că o situație similară, ce s-a instituit pe durata întregii luni iunie, este în localitățile Deleni, Feredeni, Poiana, Slobozia și Maxut, comuna Deleni, unde apa este furnizată în intervalele orare estimate 07.00 – 11.00 și 18.00 – 22.00.

Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la numărul de telefon 0232.969.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow