20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Alegeri la Protopopiatul Pașcani, pentru Adunarea Eparhială. Vasile Pleșca, Neculai Lupu și părintele Juncanariu, reconfirmați în funcție

Eveniment important la Protopopiatul Paşcani, joi dimineața, 5 mai. Peste o sută de preoți au participat la alegerile în cadrul cărora s-au desemnat membrii mireni și clerici care vor reprezenta protopopiatul din municipiu în Adunarea Eparhială din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. 

Au fost trei propuneri pentru mireni, din rândul oamenilor de afaceri, și anume, Vasile Pleșca, Neculai Lupu și Vasile Sandu, toți directori ai unor mari societăți din oraș. În urma voturilor, primii doi au fost desemnați membrii titulari, iar cel de-al treilea și anume, Vasile Sandu, membru supleant.

Tot în cadrul acestei întâlniri au fost alegeri și pentru desemnarea unui membru din partea clericilor, care să reprezinte protopopiatul în cadrul Mitropoliei. A fost ales preotul Ioan Juncanariu, de la parohia din suburbia Lunca. Toți cei trei aleși joi, sunt reconfirmati în funcție, ei deținând și mandatul anterior, 2018-2022.

Alegerile au loc odată la patru ani, astfel că mandatul noilor aleși va expiră în 2026.

Potrivit Statutului Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea Eparhială este un organism deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei. Adunarea se compune din reprezentanții aleși ai clerului și ai credincioșilor (mirenilor).

Adunarea Eparhială este formată din cinci comisii de lucru permanente: Comisia administrativ-bisericească, Comisia culturală și educațională, Comisia economică, bugetară și patrimonială, Comisia social-filantropică și Comisia organizatorică, juridică și de validare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ACCIDENT RUTIER CU OPT VICTIME, LA MOTCA

Accident rutier cu sapte victime, dintre care doi minori....

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow