20.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 19, 2021
20.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 19, 2021

Ajutoare financiare pentru centrale termice, si in acest an

Ultimele știri

Programul de acordare a ajutoarelor financiare pentru achizitionarea de centrale termice individuale va continua si in acest, la Pascani. Primarul Dumitru Pantazi – foto a precizat ca in proiectul de buget care urmeaza sa fie supus aprobarii Consiliului Local este cuprinsa si subventia pentru astfel de situatii si i-a indemnat pe pascanenii care au nevoie de sprijin sa depuna cererile de finantare. Anuntul a fost facut in cadrul emisiunii „Pulsul Zilei”.

Anul trecut a fost alocata de la bugetul local suma de 150 000 lei, cheltuita integral.  Au fost verificate si achitate 60 de cereri in anul 2019 si 2 in acest an . De asemenea mai sunt in analiza inca 4 dosare. Suma prevazuta in acest an este de 80 000 lei si ar urma sa fie suplimentata, daca va fi cazul.

Conform hotararii aprobate anul trecut , ajutorul financiar va fi de 2500 lei pentru locuinţele cu o cameră, 3000 lei pentru cele cu două sau trei camere şi de 3500 lei pentru cele cu patru camere.
Pot primi aceşti bani familiile sau persoanele singure care figurau în sezonul trecut cu locuinţa branşată la sistemul centralizat de încălzire şi care s-au debransat sau urmează să o facă după data de 1 aprilie 2019, de când RAGCL nu a mai furnizat servicii.
Banii sunt acordaţi pentru centralele care urmeaza să fie cumpărate nu care au fost deja achiziţionate.
Beneficiarii trebuie să fie proprietăţi, coproprietari sau măcar să îşi fi păstrat dreptul de folosinţă a locuinţei. Nu trebuie să aibă datorii la bugetul local iar venitul net lunar pentru fiecare membru de familie nu trebuie să depăşească 1346 lei lei, adică venitul minim net pe ţara stabilit conform legii.
La nivelul blocului respectiv trebuie să fie deja instalatia de gaze naturale, în stare de funcţionare.
Ajutorul financiar se acordă o singură dată numai pentru locuinţa de domiciliu, reprezentantului familiei.
Solicitaţii trebuie să depună o cerere tip, însoţită de copiile şi originalele actelor de identitate ale membrilor familie, de proprietate a locuinţei unde urmează să fie pusă centrală termică, adeverinţa de la RAGCL din care să reiese că locuită era branşata la sistemul centralizat de încălzire până la 01 aprilie 2019 şi datoriile la încălzire, adeverinţele de venit şi Certificatul Fiscal din care trebuie să reiese că nu are datorii la bugetul local.
Totodată solicitaţii trebuie să completeze şi un angajament prin care se obliga că în termen de 30 de zile să prezinte factura şi dovada achitării pentru achiziţionarea unei centrale termice iar în 90 de zile Procesul Verbal de punere în funcţiune.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
20.7 ° C
21.1 °
16.7 °
80 %
3.3kmh
66 %
sâm
20 °
Dum
23 °
lun
24 °
mar
28 °
mie
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI