More

  Pascani Smart City – Cum vrea Primaria sa modernizeze serviciile publice cu bani europeni

  Pascani Smart City, este un vis aproape de a deveni realitate,  in cativa ani de zile. Primaria municipiului are doua proiecte pentru realizarea acestui obiectiv,  bani din  fonduri europene, in principal. Pentru primul dintre ele a fost semnat anul trecut contractul de finantare iar procedura de licitatie se afla deja in derulare.  Este vorba despre 2, 6 milioane lei bani care vor fi cheltuiti pentru achizitionarea de servere, softuri si instruirea functionarilor operatori.

  “Prin acest proiect se va face infrastructura necesara digitalizarii serviciilor publice locale dupa care acest proiect va fi dezvoltat permanent. Pe langa servere si softuri vor fi facute platforme online pentru Finantele Locale, Evidenta Populatiei si Ghiseul Unic. Serviciile vor putea fi accesate de pe calculator, tableta sau telefonul mobil, fie pentru programari sau obtinere de documente fie pentru plata taxelor si impozitelor locale si a amenzilor, online pe baza datelor de identitate. Perioada de implementare este pana in anul 2021 dar putem solicita prelungirea termenului, daca va fi cazul” a spus pentru BIT TV,  Gabriela Nedelcu, viceprimarul municipiului Pascani.

  Cel de-al doilea proiect pentru digitalizarea serviciilor publice a fost depus la finantare acum cateva zile si urmeaza sa intre in evaluare.  Suma solicitata  este de 3, 98 milioane lei si are ca scop creionarea viitorului municipiului Pascani. Municipalitatea intentioneaza sa realizeze cu bai europeni “ Strategia de dezvoltarea a Pascaniului” pentru urmatorii 10 ani de zile, deoarece cea actuala expira in acest an, Planul de mobilitate urbana privind traficul rutier si caile de acces si Strategia “Pascani Smart Ciity” – o platforma integrata pentru accesarea si gestionarea serviciilor publice locale.

  ,,In acest proiect sunt cuprinse si achizitionarea unor programe de gestiune si acces online pentru serviciile Urbnism , Patrimoniu, Registrul Agricol si Politia Locala. Practic, odata realizata infrastructura prin primul proiect,  putem  digitaliza si celelalte servicii publice. De exemplu vom putea depune cereri,  vom primi raspunsuri online si vom avea acces rapid la informatii care acum le gasesti in arhive  si dosare. Politia Locala, de exemplu, va avea posibilitatea sa urmareasca in timp real traficul rutier si parcarile ilegale si sa ii identifice pe cei in cauza. In acest sens vor fi instruiti 50 de functionari publici pentru folosirea noilor tehnologii. Daca proiectul va fi aprobat,  implementarea lui se va face in 30 de luni de zile” a mai precizat pentru BIT TV viceprimarul municipiului.

  In momentul de fata municipiul Pascani are, in diferite etape, proiecte de investitii din fonduri europene in valoare totala de peste 40 milioane de lei, 4 dintre ele cu contractele de finantare deja incheiate, unul admis si inca trei in evaluare.

   

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles