2.4 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021

Afacerile companiei Electroputere VFU Paşcani au urcat anul trecut cu 11%, iar profitul a fost în scădere uşoară

Controversatul om de afaceri Gruia Stoica a avut afaceri mai mari cu Electroputere VFU Paşcani în anul 2020 comparativ cu anul precedent, potrivit datelor raportate de companie la Ministerul Finanţelor (MF), consultate de „Ziarul de Iaşi”.

Profitul net pe anul fiscal trecut al producătorului de material rulant din judeţul Iaşi a scăzut uşor faţă de rezultatul din exerciţiul financiar 2019, la fel şi numărul oamenilor care lucrează în fabrică. Conform indicatorilor din situaţia financiară anuală, Electroputere VFU Paşcani, membru al Grampet Group (controlat de Gruia Stoica), a înregistrat o cifră de afaceri în 2020 de 96,1 milioane lei, în creştere cu aproape 11% faţă de 2019, când afacerile s-au cifrat la 86,9 milioane lei. Profitul net obţinut de companie anul trecut a fost de 6,64 milioane lei, mai mic cu circa 2% raportat la anul anterior, când profitul net declarat a fost de 6,75 milioane lei.

În acelaşi timp, anul trecut compania a operat cu mai puţin de 500 de angajaţi, numărul mediu ajungând la 482 de salariaţi, în condiţiile în care în anul 2019 compania raporta la MF 509 angajaţi, iar în anul 2018 un număr mediu de 501 salariaţi.

Afaceristul Gruia Stoica a fost condamnat în anul 2020 de Tribunalul Iaşi pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi spălare de bani, pedeapsa finală fiind de 4 ani de închisoare cu executare. Judecătorii ieşeni au contopit şi o altă condamnare, de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, pe care Stoica a primit-o de la Curtea Supremă pentru cumpărare de influenţă. Decizia a fost contestată, iar apelul declarat împotriva sentinţei se află în prezent pe rolul Curţii de Apel Iaşi. În acelaşi dosar a fost condamnat şi fratele lui Gruia Stoica, Vasile Didilă, dar şi tatăl celor doi, Vasile Răducan.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Măsuri de relaxare pentru sărbători şi testarea PCR la intrarea în ţară, pe agenda CNSU – surse

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni marţi pentru a prelungi starea de alertă. Vor...

Deputat, Vasile Toma: Relansarea Programului Tomata, gura de oxigen salvatoare pentru agricultorii români și produsele autohtone

C.P. Luptă pentru supraviețuire. Aceasta a caracterizat în ultimii 2 ani, activitatea agricultorilor români, care au fost...

Anunt de mediu

ANUNŢ PUBLIC SC EMILY IMPEX SRL Motca, titular al activităţii Taierea si rindeluirea lemnului, comert cu ridicata a...

Palatul Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa poate fi vizitat și virtual

Muzeul de Sit Arheologic de la Cucuteni și Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa (județul Iași)...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI