4 C
Paşcani
miercuri, decembrie 1, 2021

ISJ Iaşi explică: În ce condiţii se organizează excursiile şi taberele şcolare

În urma relaxărilor din ultima perioadă în privinţa organizării de excursii, tabere şcolare sau activităţi şi expediţii în aer liber, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi au menţionat, în cadrul unui document oficial publicat pe site-ul instituţiei, faptul că au primit „numeroase solicitări”, dar şi lămuriri legate de modul în care acestea pot fi organizate în această perioadă.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au precizat că nu au o cifră exactă a numărului de excursii, tabere şcolare sau alte activităţi care vor fi organizate pe viitor, neexistând deocamdată cereri oficiale, însă au subliniat că au fost contactaţi telefonic de numeroşi directori de şcoală pentru a afla care sunt procedurile pentru organizarea acestora sau dacă pot fi organizate.

Astfel, cadrele didactice sau conducerile şcolilor care doresc să realizeze astfel de activităţi trebuie să respecte o reglemetare mai veche, cea a OMECS nr. 3637/2016, care reglementează organizarea de tabere, excursii sau expediţii, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi subliniind că la acestea se adaugă şi prevederile legale legate de prevenirea îmbolnăvirii cu Covid-19.

„Cadrele didactice şi/sau unităţile de învăţământ preuniversitar care organizează tabere, excursii, expediţii şi alte activităţi de timp liber, au obligaţia să ia toate măsurile în vederea asigurării condiţiilor de siguranţă ale elevilor/preşcolarilor pe durata activităţii respective”, au menţionat reprezentanţii ISJ Iaşi, subliniind totodată că, în acest moment, instituţia care decide ce activităţi educative, culturale, sociale, sportive, comerciale sau de alt tip sunt permise în România şi în ce condiţii este Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Totodată, instituţiile de învăţământ au obligaţia să respecte toate aceste prevederi, dar şi să informeze Inspectoratul Şcolar cu privire la organizarea unor astfel de activităţi.

Regulamentul de organizare şi desfăşurare a activităţilor în aer liber, dar şi modelul de cerere pentru aprobarea de către Inspectoratul Şcolar a acestora pot fi accesate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean. Conform modelului, cererea trebuie semnată atât de directorul unităţii şcolare, dar şi de către profesorii coordonatori.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Câți români încă mai au WC-ul în curte. Țara ar putea scăpa de toaletele din spatele casei în 10 ani

Toaletele din spatele casei încă sunt ”la modă” în România, cu toate că nu e un subiect...

Există smântâna de post! Rețeta cu ingrediente 100% naturale

Smântâna merge de minune la tot felul de preparate culinare, dar ce ne facem când suntem în...

Pâinea s-ar putea scumpi cu până la 15%. Avertismentul producătorilor români

Pâinea care ajunge pe mesele românilor ar putea fi mai scumpă în perioada următoare cu până la...

INS: Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent. Cum este distribuită sărăcia în țară

Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent, dublu față de țările dezvoltate din Europa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI