21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023

Afaceri în dezvoltare cu fonduri europene, la Todirești – VIDEO

Doi fermieri din comuna Todiresti au reușit să își dezvoltate afacerile în zootehnie, cu fonduri europene obținute prin Grupul de Acțiune Locală Siret – Moldova. Povestea lor a fost dată drept exemplu în presa de profil și nu numai. Tinerii antreprenori au obținut banii nerambursabili pentru achiziția de utilaje – un lucru extrem de important pentru continuarea afacerilor.

Sursa Agro TV/Youtube

Chiar dacă sunt multe provocări în aceste mici afaceri, pornind chiar de la asigurarea hranei pentru animale, forță de muncă și până la piața de desfacere pentru produsele obținute, fermierii continuă tradiția din satele românești, iar cu ajutorul grupului de acțiune locală reușesc să reziste pe piață.

Localnicii sunt și ei mulțumiți pentru că pot cumpăra chiar din sat lapte proaspăt și alte produse lactate de calitate.

În zona Pașcaniului sunt trei grupuri de acțiune locală – Siret – Moldova, Codrii Pașcanilor și Iași Sud-Vest. Pe lângă informările periodice organizate în diferite localități privind proiectele pentru care se obține bani europeni sau de la stat, în ultimii ani au fost și partenere în cadrul targurilor organizate de Primăria Pașcani pentru promovarea producătorilor locali.

Chiar în aceste zile, cei interesați se pot înscrie pentru a participa la târgul „Armonii de primăvară, ce va avea loc duminică, 2 aprilie, pe esplanada municipiului.

Standurile care vor avea produse cu vânzare trebuie să fie în ton cu acest sezon din an și să expună flori sau aranjamente florale, butași de vită de vie sau pomi fructiferi, produse tradiționale și agroalimentare, obiecte create de meșteri populari și altele.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow