21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023

Dezbatere publică privind ghidul finanțărilor nerambursabile, la Pașcani

Administrația locală din Pașcani a pus în dezbatere publică proiectul privind ghidul de finanțare nerambursabilă din fondurile publice ale municipiului alocate pentru susținerea unor activități nonprofit de interes local.

Prin Ghidul solicitantului se propune că acordarea finanțărilor nerambursabile pentru proiectele asociațiilor și fundațiilor să fie efectuate în două tranșe, prima de 85% din suma alocată, la semnarea contractului, iar a doua, în cuantum de 15% , care se va acorda după validarea raportului final, față de trei tranșe prevăzute în ghidul anterior.

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind acest proiect se pot depune până pe 24 martie 2023:

  • ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: apl@primariapascani.ro;
  • prin poştă, pe adresa Str. Ștefan cel Mare, nr. 16, Pașcani;
  • la sediul instituţiei, la Ghișeul Unic, la adresa Str. Ștefan cel Mare, nr. 16, Pașcani, luni-marți între orele 8,30-16,30, miercuri între orele 8,30-18,30, joi-vineri între orele 8,30-14,00.

Municipalitatea precizează într-un anunț că există şi posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociaţie legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituţie publică până la data de 24 martie 2023 .

Conform documentului, în acest an va fi o singură sesiune de selecție a proiectelor, iar valoarea totală acordată este de 100.000 de lei. Finanțările nerambursabile vor fi completate de o contribuție din partea beneficiarului, alcătuită din cofinanțarea de minim 10% din valoarea proiectului.

Acestea trebuie să se încadreze în următoarele domenii: cultural, sportiv, pentru tineret, social sau protecția mediului.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow