-0.8 C
Paşcani
duminică, decembrie 3, 2023

Administratia din Pascani, pregatiri pentru sedinte online

Legislativul pascanean se muta pe online incepand cu urmatoarea sedinta, in contextul actual al starii de urgenta, din cauza epidemiei de coronavirus. Serviciile de comunicare si filmare vor fi asigurate de o societate specializata, a precizat astazi pentru BIT TV, primarul Dumitru Pantazi. In acest sens va fi facut o achizitie publica in cursul acestei saptamani. Edilul spune ca solutia tehnica ar putea fi disponibila de saptamana viitoare. De asemenea consilierii care nu au tablete, telefoane performante sau calculatoare care sa asigure transmisia online vor primi echipamentele necesare.
Subiectul a fost discutat si in cadrul sedintei Consiliului Local, care a avut loc pe 31 martie , incepand cu ora 11.00. Consilierii din opozitie au anuntat ca au depus unn proiect de hotarare pentru ca urmatoarele sedinte sa fie online. Aceeasi solicitare a facut-o si consilierul PMP Sorin Olariu, cu o saptamana in urma. Liberalii au atras atntia ca oricand se poate intampa ca unul sau mai multi consilieri sa fie in izolare la domiciliu si prin urmare sa nu poata participa la sedinte.
In replica secretarul general dar si it-istul Primariei au explicat ca problema nu poate fi rezolvata cu resurse proprii si ca nu pot fi facute plati din bugetul local pentru platforme online cu conturi in strainatate. De asemenea
Mentionam ca la Iasi, atat Consiliul Judetean cat si Consiliul Local au inceput sa tina sedintele online. Aceeasi solutie a fost aplicata si in unele comune din judet, de nevoie.

Alte articole