-4.9 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Acțiune de ecologizare de Ziua Educației, la Moțca – FOTO

Ziua Educatiei, marcata pe 5 octombrie, a fost sarbatorita intr-un mod mai putin obisnuit, dar cu multa miscare si responsabilitate, in Motca. Zeci de elevi de la Scoala Gimnaziala din localitate, impreuna cu mai multe cadre didactice, au ales sa dedice aceasta zi mediului inconjurator si sa ecologizeze zone importante din comuna. Copiii au curatat varianta și drumul prin pădure ce leagă satul Moțca de Cristesti, cu speranta ca prin puterea exemplului pot face o lume mai buna.

Activitatea, „Micii Ecologiști”, a fost menită să atragă un semnal de alarmă asupra spiritului civic al tuturor persoanelor. La aceasta au participat cadre didactice,  dintre care menționăm pe coordonatorii acesteia prof. Mercaș Eusebiu și prof. Grozavu Daniel, alături de prof. Isache Mihaela și prof. Stratulat Laura dar și 60 de elevi din clasele 5-8. Mai exact , varianta și drumul prin pădure ce leagă satul Moțca de satul Cristesti a fost ecologizat, cu ajutorul celor de la Primaria Comunei Motca și ocolul silvic venind în sprijin și oferind materialele necesare: saci, manusi dar și un supliment nutritiv elevilor. 

Sacii, în jur de 50, au fost ridicați de către mașina specială a celor de la salubritate.

Elevii au beneficiat de o masă primită din partea domnilor de la Cabana Vânătorească Moțca,  alături de dl Țarălungă Albert, managerul cafenelei „Nea Nicu”, precizeaza organizatorii activitatii extrascolare.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow