3.3 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021

A început admiterea de toamnă la universităţi – multe dosare la Agronomie din prima zi

Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV) a reuşit să acopere din prima zi de admitere de toamnă jumătate dintre locurile scoase la concurs, la buget. 

În mod concret, au fost depuse 66 de dosare la cele patru facultăţi. La Facultatea de Agricultură au fost depuse 21 de dosare pe 20 de locuri la buget, la Facultatea de Horticultură – 16 dosare pe 65 locuri bugetate, la Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Animaliere – 16 dosare pe 41 de locuri. O situaţie aparte este la Facultatea de Medicină Veterinară, unde sunt 6 locuri la taxă şi au fost depuse deja 13 dosare pentru a le ocupa pe acestea. Cunoaştem rezultatele înscrierii şi la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) după prima zi.

Conform platformei online a universităţii, până la închiderea ediţiei, au fost depuse 23 de dosare la buget şi 3 la taxă la cele 9 facultăţi care au mai avut locuri libere pentru admiterea de anul acesta. Cele mai multe – 5 – au fost depuse la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, trei dintre dosare fiind şi la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi nu a anunţat până la închiderea ediţiei situaţia dosarelor depuse, însă cunoaştem faptul că aceştia au scos la concurs 1.652 de locuri pentru candidaţii români, dintre care 261 la buget.

La Facultatea de Drept, la Informatică şi la Educaţie Fizică şi Sport nu se organizează concurs în această toamnă fiindcă s-au ocupat toate locurile din vară. Şi la Facultatea de Farmacie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi a început de astăzi admiterea de toamnă, doar la programul Cosmetică medicală, unde sunt şi locuri bugetate disponibile pentru candidaţi, însă se va examen scris la admitere.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Măsuri de relaxare pentru sărbători şi testarea PCR la intrarea în ţară, pe agenda CNSU – surse

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni marţi pentru a prelungi starea de alertă. Vor...

Deputat, Vasile Toma: Relansarea Programului Tomata, gura de oxigen salvatoare pentru agricultorii români și produsele autohtone

C.P. Luptă pentru supraviețuire. Aceasta a caracterizat în ultimii 2 ani, activitatea agricultorilor români, care au fost...

Anunt de mediu

ANUNŢ PUBLIC SC EMILY IMPEX SRL Motca, titular al activităţii Taierea si rindeluirea lemnului, comert cu ridicata a...

Palatul Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa poate fi vizitat și virtual

Muzeul de Sit Arheologic de la Cucuteni și Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa (județul Iași)...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI