-5.4 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Şantierele podurilor „noi” de pe Europeană: se închide cel de la Mirceşti, se deschide cel de la Sarca

Lucrările de consolidare şi refacere a podului de pe DN 28/ E 583 peste Siret sunt în grafic. A fost turnată placa de beton pe sensul de mers spre Roman, iar lucrările se vor relua în câteva zile. Directul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi s-a arătat optimist că şantierul se va încheia mai repede decât era planificat, respectiv luna viitoare în loc de sfârşitul lunii noiembrie.

În privinţa celuilalt pod important de pe aceeaşi rută, cel de la Sârca, Dănuţ Pilă ne-a spus că lucrările vor începe cel mai târziu săptămâna viitoare. Contractul a fost atribuit firmei sucevene SC Conhidro SRL cu o întârziere de câteva zile din cauza contestării rezultatului licitaţiei. Podul respectiv urmează să fie lărgit potrivit lăţimii şoselei în zonă – o bandă pe sens şi acostament lat.

De altfel, obiectivul de investiţii cu o valoare licitată de 2 milioane de lei chiar aşa se numeşte: „Înlăturare puncte periculoase prin lărgirea căii pe pod în concordanţă cu lăţimea drumului”. Durata contractului este de patru luni. Pe parcursul lucrărilor nu va fi întreruptă circulaţia, intervenţia fiind făcută din exterior.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow