9.1 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021

A fost semnat contractul de finanţare pentru strada Gării

Administratia păşcăneana va primi banii necesari pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a străzii Gării. În cursul zilei de luni edilul municipiului s-a deplasat la Bucureşti pentru a semna contractul de finanţare din fonduri guvernamentale cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltarii. Este vorba despre 5, 7 milioane de lei bani care vor fi decontaţi, în transe, pentru plata lucrărilor efectuate.
Până acum investiţiile au fost efectuate în proporţie de cca 50%. Situaţiile de lucrări au fost deja transmise Primăriei Paşcani şi facturate iar firmele de construcţii asteapta să îşi primească banii. Pe prima portiune de stradă a fost turnat primul strat de asfalt şi au fost modernizate trotuarele. Urmează să fie turnat şi stratul de uzură în câteva săptămâni de zile. Pe tronsonul doi spre lacul Peştişorul, încă se mai lucrează la reţelele şi branşamentele la apă şi canalizare. Investitiile sunt realizate din fonduri proprii de ApaVital. Operatorul susţine că lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul acestei săptămâni.
Constructorii spun că va fi turnat imediat primul strat de asfalt şi în această zonă dacă reţelele de apă şi canalizare vor fi finalizate cât încă mai este vreme bună.
Menţionăm că nu toate lucrările vor fi eligibile pentru a fi achitate din fonduri guvernamentale. Peste 120.000 de lei vor fi alocaţi din bugetul local pentru acoperirea acestor cheltuieli.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI