25.2 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

A fost semnat contractul de finanţare pentru strada Gării

Administratia păşcăneana va primi banii necesari pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a străzii Gării. În cursul zilei de luni edilul municipiului s-a deplasat la Bucureşti pentru a semna contractul de finanţare din fonduri guvernamentale cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltarii. Este vorba despre 5, 7 milioane de lei bani care vor fi decontaţi, în transe, pentru plata lucrărilor efectuate.
Până acum investiţiile au fost efectuate în proporţie de cca 50%. Situaţiile de lucrări au fost deja transmise Primăriei Paşcani şi facturate iar firmele de construcţii asteapta să îşi primească banii. Pe prima portiune de stradă a fost turnat primul strat de asfalt şi au fost modernizate trotuarele. Urmează să fie turnat şi stratul de uzură în câteva săptămâni de zile. Pe tronsonul doi spre lacul Peştişorul, încă se mai lucrează la reţelele şi branşamentele la apă şi canalizare. Investitiile sunt realizate din fonduri proprii de ApaVital. Operatorul susţine că lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul acestei săptămâni.
Constructorii spun că va fi turnat imediat primul strat de asfalt şi în această zonă dacă reţelele de apă şi canalizare vor fi finalizate cât încă mai este vreme bună.
Menţionăm că nu toate lucrările vor fi eligibile pentru a fi achitate din fonduri guvernamentale. Peste 120.000 de lei vor fi alocaţi din bugetul local pentru acoperirea acestor cheltuieli.

Alte articole

Programul activităților de Ziua Copilului, la Pașcani

Administratia locala din municipiul Pascani a publicat pe pagina...

Centrul Pașcaniului va fi închis, pe un sens, de Ziua Copilului

Un sens de mers din centrul municipiului Pașcani va...

Dezbatere privind regulamentul pentru taxa de salubritate, la Pașcani – DOC

Dezbatere publica la Pascani pentru modificari la regulamentul privind...

Viceprimarul Pașcaniului a rămas fără Gospodăria Comunală

Viceprimarul municipiului Pașcani a rămas fără cel mai important...

Ziua Eroilor comemorată la Hârlău – FOTO

Ziua Eroilor a fost comemorata de autoritatile locale din...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow