5 C
Paşcani
vineri, decembrie 1, 2023

A fost semnat contractul de finanţare pentru extinderea ambulatoriului

Primăria Paşcani a mai semnat un proiect de finanţare din fonduri europene.. Municipalitatea a primit în cursul zilei de marţi contractul de la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est pentru extinderea ambulatoriului de la Spitalul de Urgenţă Paşcani. Valoarea estimată a investiţiei este de ca 10,4 milioane lei, cu 2% partea de cofinanţare, din care 7,2 milioane lei pentru dotarea cu aparatură medicală modernă şi 1,8 milioane lei pentru extinderea clădirii. Lucrările trebuie finalizate până la sfârşitul lunii ianuarie 2023.
Viceprimarul municipiului, Gabriela Nedelcu a precizat pentru BIT TV că este al şaptelea proiect de investiţii din fonduri europene semnat în ultima perioadă de Primăria Paşcani. AToate se afla în diferite etape de evaluare.
De asemenea alte două proiecte depuse de Primăria Paşcani se afla în evaluare şi urmează să fie semnat contractul pentru proiectul Paşcani – smart city.
Menţionăm că suma necesară pentru cofinantarea proiectului de extindere a ambulatoriului, peste 206 000 lei, a fost alocată în bugetul pentru anul în curs apoi transferată prin rectificare Spitalului de Urgenţă Paşcani, în vederea achiziţionării a trei echipamente de ventilaţie mecanica. Acum municipalitatea trebuie să găsească soluţii pentru a-i pune la loc, până la data începerii lucrărilor.

Alte articole