19.1 C
Paşcani
marți, aprilie 30, 2024

Pintilie insista cu cresterea taxelor si impozitelor locale. Sunt normale si potrivite! Opozitia vrea sa le reduca la jumatate

Taxele si impozitele locale ar urma sa creasca la Pascani, cu 4,7%. Masura va fi luata pana la sfarsitul acestui an, pentru anul 2022. Anuntul a fost facut chiar de primarul municipiului, Marius Pintilie, in cadrul sedintei Legislativului local de la sfarsitul lunii trecute. Este vorba de o indexare cu rata inflatiei de anul trecut, obligatorie pentru administratiiile locale. Edilul a spus ca actualul nivel de taxare este normal si potrivit la Pascani, dupa ce la sfarsitul anului trecut povara fiscala a crescut cu o medie de peste 40%, cu un impact mai mare pentru mediul de afaceri, la initiativa primarului.

De cealalta parte, consilierii din opozitie intentioneaza sa reia demersurile pentru scaderea taxelor si impozitelor locale. Fostul primar, consilierul PSD Dumitru Pantazi spune ca in perioada imediat urmatoare va propune legislativului local aprobarea unui proiect de hotarare privind reducerea taxelor si impozitelor locale, cu 50%, pe motiv ca sunt impovaratoare pentru cetateni si societatile comerciale.

Mentionam ca in acest an primarul municipiului a mai avut o incercare de indexare a taxelor si impozitelor locale, dar propunerea a fost respinsa.

Alte articole