19.9 C
Paşcani
vineri, mai 3, 2024

Primarul si consilierii, trimisi in judecata pentru o concesiune

Ies la iveala tot mai multe probleme de urbanism la Primaria Pascani, ramase nerezolvate de ani de zile. Un cetatean al municipiului, i-a dat in judecata pe primar si consilierii locali local pentru a-i obliga sa aprobe o cerere de concesionare a unui suprafete de 300 mp de teren din domeniul privat al municipiului. Eugen Chiriac, functionar public in cadrul Primariei, reclama faptul ca pe terenul aflat in cartierul Aerodrom si o alta suprafata alaturata concesionata pe numele lui, a fost construita casa in care locuieste si ca administratia locala i-a eliberat Certificatul de Urbanism si Autorizatia de Constructie.
Terenul a fost detinut de un alt cetatean, tot printr-un contract de concesiune care a cedat dreptul de folosinta in favoarea reclamantului, printr-un act notarial incheiat in anul 1994, dar fara incheierea unui nou contract de concesiune.
De asemenea Eugen Chiriac sustine ca, de atunci si pana acum, el a achitat toate datoriile catre bugetul local si vrea sa il cumpere.
Procesul urmeaza sa aiba loc la Tribunalul Iasi, actiunea fiind deschisa pe 11 mai a.c.

Mentionam ca Primaria Pascani a facut demersurile necesare pentru evaluarea a 50 suprefete de teren din cartierul Aerodrom in vederea vanzarii lor, proprietarilor caselor care au fost construite pe aceste amplasamente.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70