22.4 C
Paşcani
miercuri, mai 1, 2024

Heleșteni: Porcarul satului a dat iama în bijuteriile unei familii înstărite: două fire de paie l-au dat de gol

Nu mai puţin de 40 de grame de bijuterii a furat acesta din casă. Le-a dus la amanet, apoi a băut câteva zile făcând cinste la toată lumea.

Un cuplu din Heleşteni a fost jefuit de consăteanul angajat cu ziua. Acesta a furat aproape 40 de grame de bijuterii găsite în casa celor doi, le-a vândut la primul amanet găsit în cale şi, în câteva zile, a băut toţi banii. Conform rechizitoriului întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Paşcani, faptele s-au petrecut pe 1 martie 2017.

În seara zilei de 27 februarie, E.E. din Heleşteni, internat la acea dată în spital, l-a sunat pe Adrian Cozma, rugându-l să meargă la locuinţa sa şi să cureţe la porci şi păsări. A doua zi, Cozma a curăţat doar coteţul porcilor, urmând să-l cureţe pe cel al găinilor a doua zi. Pe 1 martie, în gospodărie nu mai era nimeni, soţia lui E.E. fiind plecată la serviciu. În loc să facă treaba la care se angajase, Cozma a intrat în garajul care comunica direct cu casa, uşa dintre cele două imobile nefiind încuiată. Dintr-un portofel aflat pe raftul unei comode, Cozma a furat o brăţară, un lanţ şi trei inele, în greutate totală de 39,25 grame.

În jurul orei 12, acesta s-a deplasat cu un microbuz la Paşcani. Acolo, a vândut imediat bijuteriile, în schimbul cărora a primit 3.280 de lei. S-a întors în sat cu taxiul. Prima oprire a fost la locuinţa foştilor socri, unde i-a dat fiului său 500 de lei pentru a-şi cumpăra bicicletă. Apoi s-a dus la bar, unde a băut şi a oferit băutură celor prezenţi. A ajuns acasă după ce mai trecut printr-un bar din Oboroceni.

Păgubiţii au constatat furtul în seara aceleiaşi zile, când, întoarsă acasă, femeia a găsit fire de paie pe podeaua din dormitor. A doua zi, poliţiştii au reuşit să găsească bijuteriile la amanet şi l-au identificat pe autor. Era însă prea târziu, banii fiind deja cheltuiţi.

În faţa anchetatorilor, Cozma nu a recunoscut furtul, ci a susţinut că a găsit bijuteriile într-o pungă aflată în curtea lui E.E. Trimis în judecată pentru furt calificat şi recidivist, Cozma a primit totuşi o pedeapsă blândă din partea magistraţilor păşcăneni, de doar 1 an şi 4 luni de închisoare. Procurorii au declarat apel.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole