5.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 7, 2022

Traseul intern pentru transportul public local, respins de primarul Pintilie si consilierii de la putere. Batranii condamanti sa mearga pe jos

Pascanenii din zona Vale si cartierele Vata si Fantanele sunt nevoiti sa parcurga pe jos cativa kilomentri pentru a ajunge in centrul municipiului, la spitale, Primarie, Judecatorie si cimitir sau la centrele comerciale aflate la iesirea din oras.
Problema putea fi rezolvata daca era infiintat un traseu pentru transportul public local in aceste zone, pe care sa circule un autobuz, la intervale scurte de timp si cu un pret mic pentru bilete.
O propunere in acest sens a fost facuta de consilierul Sorin Olariu de la PMP. El a initiat un proiect de hotarare pentru realizarea unui studiu de fezabilitate in vederea aprobarii unui astfel de traseu. Dezbaterile au avut loc in sedinta extraordinara care a avut loc pe 18 februarie.

Proiectul nu a fost avizat pozitiv decat de Comisia de Educatie
dar initiatorul a demonstrat ca motivele invocate nu ar fi intemeiate iar costurile pentru realizarea studiului sunt de doar cateva mii de lei.

Primarul Marius Pintilie a recunoscut ca problema pusa in discutie este adevarata dar nu a fost de acord cu aprobarea proiectului. El i-a invitat pe consilieri sa mai astepte pana cand Primaria va avea la dispozitie un Plan de mobilitate urbana, document din care sa reiese nevoile si solutiile privind fluidizarea traficului din oras.

In replica consiliera Gabriela Nedelcu a explicat ca pentru realizarea Planului de mobilitate Urbana abia se pregateste organizarea unei licitatii si ca documentul ar putea fi disponibil cel mai probabil anul viitor. Strategia va fi facuta din fonduri europene in baza unui proiect initiat de fosta adminsitratie.

La sedinta a fost prezent si directorul operatorului local de transport public local, Leonard Ursu. El a prcizat ca nu este nevoie decat de acordul consilierilor locali pentru organizarea unui traseu intern de transport public local si ca poate fi folosit autobuzul de rezerva. Ursu a mai spus ca autorizatiile necesare pot fi obtinute pe parcurs si ca are in vedere achizitionarea unui nou autobuz, in acest an.

Si secretarul general al Primariei a aratat ca motivele invocate de unii consilieri liberali nu sunt justificate din punct de vedere legal.
`Dincolo de argumentele prezentate, proiectul nu a fost aprobat. Consilierii liberali si cei de la Pro Romania in frunte cu viceprimarul Cristian Ratoi s-au abtinut de la vot, dar unii, cu capul plecat de rusine.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow