1.8 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021

Hai și te înscrie la scrabble!

Hai și te înscrie la scrabble!

 Dacă ați auzit de scrabble și vreți să faceți parte dintr-o echipă, sunteți așteptați să vă înscrieriți și să porniți în cunoașterea acesteui joc. Vasile Avrămiuc așteaptă doritorii de orice vârstă să intre în lumea cuvintelor. Cu timpul se vor organiza și competiții, pe lângă cea deja cunoscută – Cupa Puiu Braner Pașcani, unde participă persoane din toată Moldova.

Alternative la petrecerea timpului liber, la Pașcani. Doritorii de orice vârstă sunt așteptați să se înscrie la secția de scrabble ce se va deschide în oraș, la inițiativa lui Vasile Avrămiuc. Doritorii o pot face sunând la număul de telefon  – 0743 55 88 05 – Asociația Făclia din Pașcani.

Acest joc al cuvintelor dezvoltă comunicarea dar mai ales lexicul celor care îl practică. Scrabbelul este descris ca fiind situat la granițele între artă, sport, știință și divertisment.

La Pașcani, sunt doi mari jucători de scrabble care au rezultate foarte bune la competiții de gen. De asemenea, în ultimii ani, se organizează Cupa Puiu Braner unde participă concurenți din toată Moldova.

În România, istoria jocului de scrabble începe în februarie 1982, atunci când inginerii Șerban Teodoru și Ioan Comănescu adaptează jocul pentru limba română.

Scrabble – distribuit în România și sub denumirea jocul cuvintelor – este un joc în care participanții formează cuvinte prin plasarea de litere pe o tablă având dimensiunile de 15×15 pătrățele. Cuvintele se pot forma pe orizontală sau pe verticală.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Palatul Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa poate fi vizitat și virtual

Muzeul de Sit Arheologic de la Cucuteni și Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa (județul Iași)...

Mesaje de Sfântul Nicolae 2021. Urări amuzante și felicitări de trimis celor dragi

Pe 6 decembrie este prăznuit Sfantul Nicolae, ocrotitorul marinarilor și al copiilor. Astăzi, sute de mii de români...

Piesa „All I Want for Christmas is You” a primit statutul oficial de „diamant”. S-a vândut în 10 milioane de exemplare

Dar de preţ pentru Mariah Carey, înainte de Crăciun: celebrul ei cântec "All I Want for Christmas...

Un tânăr teribilist la volanul unui BMW a făcut prăpăd la Hârlău! A scăpat bolidul de sub control şi s-a răsturnat după ce a...

Un accident rutier grav s-a produs seara trecută între două autoturisme. Accidentul a avut loc în orașul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI