17.6 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

Muzee în școli la propunerea unui profesor

Muzee în școli la propunerea unui profesor

 Idee deosebită din partea unui profesor din Pașcani. Este vorba despre Angela Cășeriu care alături de câțiva colegi și elevii pe care îi coordonează în cadrul unui proiect Euroscola a reușit să stârnească interesul conducerilor unităților de cultură și educație din oraș pentru a face câte un muzeu în fiecare instituție pe care o reprezintă despre o personalitate. De exemplu, la Colegiul Sadoveanu” se va face Muzeul Sadoveanu, iar la Colegiul „Unirea” despre Mitropolitul Visarion Puiu.

O idee pornită în cadrul unor discuții privind lipsa muzeelor tematice din Pașcani, prinde contur. Profesorul Angela Cășeriu alături de echipa formată din cadre didactice și elevi au demarat lucrările privind înființarea unor muzee în școli și nu numai, care să prezinte informații și obiecte ale personalităților după cum este numită școala. Aceasta este o ramură din proiectul Euroscola ce dorește promovarea și înființarea unui mall cultural.

La Colegiul “Sadoveanu” din Pașcani deja au început lucrările pentru ca muzeul să fie amenajat. Profesorii și elevii se implică pentru ca locația să fie una memorabilă pentru toți cei care doresc să-i treacă pragul. De exemplu, Cristian a reușit să interpreteze, prin colaj, fragmente din operele marelui prozator născut la Pașcani.

Partenerii acestui proiect sunt și profesorii de la celelalte școli din oraș care vor amenaja muzeele. Dacă la “Iordache Cantacuzino”, „Miron Costin” sau „Mihai Busuioc” o să le descoperim operele sau ceea ce au făcut, la Unirea o să fie amenajată sala Mitropolit Visarion Puiu, la Clubul Copiilor – sala Gheorghe Brătianu, iar la Casa Corpului Didactic – sala Matei Millo.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow