9.1 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021

Muzee în școli la propunerea unui profesor

Muzee în școli la propunerea unui profesor

 Idee deosebită din partea unui profesor din Pașcani. Este vorba despre Angela Cășeriu care alături de câțiva colegi și elevii pe care îi coordonează în cadrul unui proiect Euroscola a reușit să stârnească interesul conducerilor unităților de cultură și educație din oraș pentru a face câte un muzeu în fiecare instituție pe care o reprezintă despre o personalitate. De exemplu, la Colegiul Sadoveanu” se va face Muzeul Sadoveanu, iar la Colegiul „Unirea” despre Mitropolitul Visarion Puiu.

O idee pornită în cadrul unor discuții privind lipsa muzeelor tematice din Pașcani, prinde contur. Profesorul Angela Cășeriu alături de echipa formată din cadre didactice și elevi au demarat lucrările privind înființarea unor muzee în școli și nu numai, care să prezinte informații și obiecte ale personalităților după cum este numită școala. Aceasta este o ramură din proiectul Euroscola ce dorește promovarea și înființarea unui mall cultural.

La Colegiul “Sadoveanu” din Pașcani deja au început lucrările pentru ca muzeul să fie amenajat. Profesorii și elevii se implică pentru ca locația să fie una memorabilă pentru toți cei care doresc să-i treacă pragul. De exemplu, Cristian a reușit să interpreteze, prin colaj, fragmente din operele marelui prozator născut la Pașcani.

Partenerii acestui proiect sunt și profesorii de la celelalte școli din oraș care vor amenaja muzeele. Dacă la “Iordache Cantacuzino”, „Miron Costin” sau „Mihai Busuioc” o să le descoperim operele sau ceea ce au făcut, la Unirea o să fie amenajată sala Mitropolit Visarion Puiu, la Clubul Copiilor – sala Gheorghe Brătianu, iar la Casa Corpului Didactic – sala Matei Millo.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

Săraca Deltă bogată, paradoxul neştiut de dincolo de frumuseţe. De la traiul de pe o zi pe alta, la încălcarea legii: “În cărţi e...

Ne mândrim cu delta, bucata noastră de ţară inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Pentru noi, tărâmul dintre...

Din bucătăriile virtuale, la tribunal. Jamila și Laura Laurențiu se luptă în instanță pentru eclerul la tavă

“Eclerul la tavă” este disputat în justiție de Jamila și Laura Laurențiu, ambele urmărite pentru rețetele pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI