6.7 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

Hai și te înscrie la scrabble!

Hai și te înscrie la scrabble!

 Dacă ați auzit de scrabble și vreți să faceți parte dintr-o echipă, sunteți așteptați să vă înscrieriți și să porniți în cunoașterea acesteui joc. Vasile Avrămiuc așteaptă doritorii de orice vârstă să intre în lumea cuvintelor. Cu timpul se vor organiza și competiții, pe lângă cea deja cunoscută – Cupa Puiu Braner Pașcani, unde participă persoane din toată Moldova.

Alternative la petrecerea timpului liber, la Pașcani. Doritorii de orice vârstă sunt așteptați să se înscrie la secția de scrabble ce se va deschide în oraș, la inițiativa lui Vasile Avrămiuc. Doritorii o pot face sunând la număul de telefon  – 0743 55 88 05 – Asociația Făclia din Pașcani.

Acest joc al cuvintelor dezvoltă comunicarea dar mai ales lexicul celor care îl practică. Scrabbelul este descris ca fiind situat la granițele între artă, sport, știință și divertisment.

La Pașcani, sunt doi mari jucători de scrabble care au rezultate foarte bune la competiții de gen. De asemenea, în ultimii ani, se organizează Cupa Puiu Braner unde participă concurenți din toată Moldova.

În România, istoria jocului de scrabble începe în februarie 1982, atunci când inginerii Șerban Teodoru și Ioan Comănescu adaptează jocul pentru limba română.

Scrabble – distribuit în România și sub denumirea jocul cuvintelor – este un joc în care participanții formează cuvinte prin plasarea de litere pe o tablă având dimensiunile de 15×15 pătrățele. Cuvintele se pot forma pe orizontală sau pe verticală.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Surpriză! Când apare noul film din seria “Singur acasă” și cine joacă în el. Trailerul a fost lansat deja

Un nou film din seria “Singur acasă” va fi lansat pe 12 noiembrie 2021. Acesta se va...

Amenzi mari pentru șoferii care parchează pe trotuar. Proiect legislativ adoptat Senat

Șoferii din România care nu sunt atenți în momentul în care își parchează mașinile pe spațiile pietonale...

Creșă mică în spatele RAGCL. Legislativul local, convocat din nou

Legislativul pășcănean este convocat în ședință de îndată pentru a hotărî amplasamentul noii creșe din municipiu. Ședința...

România va avea o „bursă a lemnului” în 2022

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI