23.5 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

Hai și te înscrie la scrabble!

Hai și te înscrie la scrabble!

 Dacă ați auzit de scrabble și vreți să faceți parte dintr-o echipă, sunteți așteptați să vă înscrieriți și să porniți în cunoașterea acesteui joc. Vasile Avrămiuc așteaptă doritorii de orice vârstă să intre în lumea cuvintelor. Cu timpul se vor organiza și competiții, pe lângă cea deja cunoscută – Cupa Puiu Braner Pașcani, unde participă persoane din toată Moldova.

Alternative la petrecerea timpului liber, la Pașcani. Doritorii de orice vârstă sunt așteptați să se înscrie la secția de scrabble ce se va deschide în oraș, la inițiativa lui Vasile Avrămiuc. Doritorii o pot face sunând la număul de telefon  – 0743 55 88 05 – Asociația Făclia din Pașcani.

Acest joc al cuvintelor dezvoltă comunicarea dar mai ales lexicul celor care îl practică. Scrabbelul este descris ca fiind situat la granițele între artă, sport, știință și divertisment.

La Pașcani, sunt doi mari jucători de scrabble care au rezultate foarte bune la competiții de gen. De asemenea, în ultimii ani, se organizează Cupa Puiu Braner unde participă concurenți din toată Moldova.

În România, istoria jocului de scrabble începe în februarie 1982, atunci când inginerii Șerban Teodoru și Ioan Comănescu adaptează jocul pentru limba română.

Scrabble – distribuit în România și sub denumirea jocul cuvintelor – este un joc în care participanții formează cuvinte prin plasarea de litere pe o tablă având dimensiunile de 15×15 pătrățele. Cuvintele se pot forma pe orizontală sau pe verticală.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow