1.8 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021

FEMEI SARBATORITE. La Ruginoasa a avut loc un program artistic

FEMEI SARBATORITE. La Ruginoasa a avut loc un program artistic

 Mai multe femei de la țară au fost premiate și pentru ele s-au organizat momente artistice care să le amintească importanța lor în comunitate. Evenimentele s-au organizat pentru a marca cum se cuvine 15 octombrie – ziua internațională a femeilor din mediul rural. Dacă într-o comună din apropiere de Iași au avut loc demonstrații de făcut plăcinte sau a fost sărbătorită cea mai în vârstă femeie care a împlinit 103 ani, la Ruginoasa a avut loc spectacol folcloric iar femeile importante din comunitate au primit premii.

“A fost o zi specială!” spun femeile de la țară. Pentru că duminică, 15 octombrie, s-a sarbatorit Ziua internationala a femeilor din mediul rural în comune au avut loc activități care să arate importanța femeii de la sate.

Nu a lipsit programul artistic susținut de copiii din comună dar și premierea femeilor puternice din localitate. Pe listă au fost cadre didactice, doctori, femeile care se implică în dezvoltarea comunității, asistenți sociali și medicali, văduvele sau mamele cu mulți copii dar și gospodinele desăvârșite.

La eveniment au spus prezent oameni din comunitate, primarul Dănuț Nechifor, preoți dar și consilierii județeni Mihaela Ivancea și Petronela Câtea alături de reprezentanții Direcției de agricultură Iași, promotorii acestui eveniment în comunele din județul Iași.

Amintim că ziua de 15 octombrie este dedicată femeilor din mediul rural pentru care munca nu se încheie după 8 ore şi nici măcar în weekend. Deși au o zi a lor, puține femei de la țară au auzit de ea.

DE LA ACELAȘI AUTOR

La cine te duci, dacă te-a abandonat furnizorul de energie

Electrica Furnizare este Furnizorul de Ultimă Instanță (FUI) desemnat pentru luna decembrie de către ANRE, care trebuie...

(FOTO) O icoană a lui Isus lăcrimează de mai multe zile la Cluj

O icoană a Mântuitorului Isus Hristos de la Biserica cu Hramul ”Învierea Domnului” din cartierul clujean Zorilor...

Stație mobilă care preia cererile pentru eliberarea actelor de identitate din comunele ieșene

Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor (DLEP) Iași va veni în ajutorul persoanelor care locuiesc în comunele...

Furtună pe autostradă: cum a fost faultat Iașul în planul de investiții pe următorii 8 ani

Amânarea finanţării şi realizării A8 în favoarea altor proiecte controversate şi în mod cert mai puţin importante,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI