11.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021

FEMEI SARBATORITE. La Ruginoasa a avut loc un program artistic

FEMEI SARBATORITE. La Ruginoasa a avut loc un program artistic

 Mai multe femei de la țară au fost premiate și pentru ele s-au organizat momente artistice care să le amintească importanța lor în comunitate. Evenimentele s-au organizat pentru a marca cum se cuvine 15 octombrie – ziua internațională a femeilor din mediul rural. Dacă într-o comună din apropiere de Iași au avut loc demonstrații de făcut plăcinte sau a fost sărbătorită cea mai în vârstă femeie care a împlinit 103 ani, la Ruginoasa a avut loc spectacol folcloric iar femeile importante din comunitate au primit premii.

“A fost o zi specială!” spun femeile de la țară. Pentru că duminică, 15 octombrie, s-a sarbatorit Ziua internationala a femeilor din mediul rural în comune au avut loc activități care să arate importanța femeii de la sate.

Nu a lipsit programul artistic susținut de copiii din comună dar și premierea femeilor puternice din localitate. Pe listă au fost cadre didactice, doctori, femeile care se implică în dezvoltarea comunității, asistenți sociali și medicali, văduvele sau mamele cu mulți copii dar și gospodinele desăvârșite.

La eveniment au spus prezent oameni din comunitate, primarul Dănuț Nechifor, preoți dar și consilierii județeni Mihaela Ivancea și Petronela Câtea alături de reprezentanții Direcției de agricultură Iași, promotorii acestui eveniment în comunele din județul Iași.

Amintim că ziua de 15 octombrie este dedicată femeilor din mediul rural pentru care munca nu se încheie după 8 ore şi nici măcar în weekend. Deși au o zi a lor, puține femei de la țară au auzit de ea.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Anunt de pierdere

Pierdut Registrul de Control: seria A nr. 2594415 din 16.11.2018 de la firma SC PERLA ROMANIEI SRL,...

Patrimoniului Mondial UNESCO: Centrul istoric din Praga

Centrul istoric din Praga a fost înscris în anul 1992 în lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO, potrivit...

Miercuri nu va curge apă la robinete în Blăgești și câteva localități din apropiere

Lucrări de igienizare a rezervoarelor de apă potabilă din comuna Todirești, municipiul Pașcani În scopul igienizării rezervoarelor de...

Cum ar putea arăta Pământul peste 500 de ani. Scenariile sumbre sunt mai probabile pentru omenire decât viitorul mult visat

În prezent, oamenii de știință au abilitatea de a face predicții relativ corecte cu privire la viitorul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI