16.3 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

FEMEI SARBATORITE. La Ruginoasa a avut loc un program artistic

FEMEI SARBATORITE. La Ruginoasa a avut loc un program artistic

 Mai multe femei de la țară au fost premiate și pentru ele s-au organizat momente artistice care să le amintească importanța lor în comunitate. Evenimentele s-au organizat pentru a marca cum se cuvine 15 octombrie – ziua internațională a femeilor din mediul rural. Dacă într-o comună din apropiere de Iași au avut loc demonstrații de făcut plăcinte sau a fost sărbătorită cea mai în vârstă femeie care a împlinit 103 ani, la Ruginoasa a avut loc spectacol folcloric iar femeile importante din comunitate au primit premii.

“A fost o zi specială!” spun femeile de la țară. Pentru că duminică, 15 octombrie, s-a sarbatorit Ziua internationala a femeilor din mediul rural în comune au avut loc activități care să arate importanța femeii de la sate.

Nu a lipsit programul artistic susținut de copiii din comună dar și premierea femeilor puternice din localitate. Pe listă au fost cadre didactice, doctori, femeile care se implică în dezvoltarea comunității, asistenți sociali și medicali, văduvele sau mamele cu mulți copii dar și gospodinele desăvârșite.

La eveniment au spus prezent oameni din comunitate, primarul Dănuț Nechifor, preoți dar și consilierii județeni Mihaela Ivancea și Petronela Câtea alături de reprezentanții Direcției de agricultură Iași, promotorii acestui eveniment în comunele din județul Iași.

Amintim că ziua de 15 octombrie este dedicată femeilor din mediul rural pentru care munca nu se încheie după 8 ore şi nici măcar în weekend. Deși au o zi a lor, puține femei de la țară au auzit de ea.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow