More

  Ziua Ştafetei la Şcoala Gimnazială Gâşteşti. Elevii au fost pentru o zi avocat

  Ziua Ştafetei la Şcoala Gimnazială Gâşteşti. Elevii au fost pentru o zi avocat

  Proiect frumos derulat la Școala din Gâștești. Elevii au spus ce meserie ar dori să practice pe viitor, iar profesorii au venit în ajutorul lor. Dacă unii au vrut profesorii – au fost profesori pentru o zi, dacă au vrut medic – au fost medic pentru o zi, iar cine a dorit să vadă cum e să fii avocat, a venit astăzi la sediul Judecătoriei Pașcani pentru a vedea ce implică această meserie. Sclipirea și bucuria din ochii școlarilor a fost pe măsura așteptărilor.

  Anul acesta, pentru a treia oară consecutiv, la Şcoala Gimnazială Gâşteşti și structura Şcoala Gimnazială Sodomeni, elevii participă la proiectul “Ziua Stafetei. Acum decid eu”. In perioada 20-28 noiembrie 2017, 30 de elevi din cele două școli vor vedea cu ochii lor frumusețea meseriilor pe care ar dori să o urmeze.

  Mentorii lor le vor arăta, timp de o zi, cum este să fii medic, profesor sau învățător, ultimele două meserii foarte apreciate de elevi care deja și-au stabilit planul pentru următorii ani – să învețe și să se prezinte impecabil în fața prichindeilor. Urmează să vadă și cum e să fii polițist de la Rutieră sau ce fac cei de la Locală, în următoarele zile.

  Astăzi, de exemplu, 24 noiembrie începând cu orele 9:30, o gașcă de 7 elevi din ultimii ani de gimaziu au venit la Judecătorie, însoțiți de profesorul Anca Chiperi, director adjunct. Ei s-au întâlnit cu un avocat care le-a explicat ce înseamnă această meserie, care este importanța ei dar și alte plusuri și minusuri. Elevii spun că vor ține cont de toate acestea și că cel mai probabil vor urma acest curs în viitor.

  Inițiativa, ajunsă în prezent la cea de-a șasea ediție, este implementată de Fundatia Terre des hommes, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, F.O.N.P.C, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, instituții de stat și private din toată țara, ce recunosc potențialul deosebit al tinerilor.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cumpărati un coș pascal făcut de copiii de la Asociația Lumină și Dar Pașcani. Bucuria micuților este dublă

  Apropierea sarbatorilor de Pasti se simte cu adevarat la centrul Asociatiei Lumina si Dar, coordonata de parintele Dumitru Cristea, din municipiul Pascani. Zeci de copilasi au confectionat cosuri pascale din hartie, care pot infrumuseta masa oricarui crestin in zi de sarbatoare. Un cos costa intre 8 si 10 lei si poate fi vazut si cumparat de pe pagina de Facebook a asociatiei. //

  Minor de 15 ani, depistat în trafic la volanul unui autoturism

  Minor de 15 ani, depistat în trafic la volanul unui autoturism. //

  Ministerul Muncii a modificat modelul contractului de muncă și a introdus o nouă obligație pentru angajatori

  Ministerul Muncii a modificat modelul cadru al contractului individual de muncă și a introdus o nouă obligație care îi revine angajatorului: să informeze salariatul, în momentul angajării, cu privire la obligația de a adera la un fond de pensii administrat privat. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet