9.1 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021

Ziua Ştafetei la Şcoala Gimnazială Gâşteşti. Elevii au fost pentru o zi avocat

Ziua Ştafetei la Şcoala Gimnazială Gâşteşti. Elevii au fost pentru o zi avocat

Proiect frumos derulat la Școala din Gâștești. Elevii au spus ce meserie ar dori să practice pe viitor, iar profesorii au venit în ajutorul lor. Dacă unii au vrut profesorii – au fost profesori pentru o zi, dacă au vrut medic – au fost medic pentru o zi, iar cine a dorit să vadă cum e să fii avocat, a venit astăzi la sediul Judecătoriei Pașcani pentru a vedea ce implică această meserie. Sclipirea și bucuria din ochii școlarilor a fost pe măsura așteptărilor.

Anul acesta, pentru a treia oară consecutiv, la Şcoala Gimnazială Gâşteşti și structura Şcoala Gimnazială Sodomeni, elevii participă la proiectul “Ziua Stafetei. Acum decid eu”. In perioada 20-28 noiembrie 2017, 30 de elevi din cele două școli vor vedea cu ochii lor frumusețea meseriilor pe care ar dori să o urmeze.

Mentorii lor le vor arăta, timp de o zi, cum este să fii medic, profesor sau învățător, ultimele două meserii foarte apreciate de elevi care deja și-au stabilit planul pentru următorii ani – să învețe și să se prezinte impecabil în fața prichindeilor. Urmează să vadă și cum e să fii polițist de la Rutieră sau ce fac cei de la Locală, în următoarele zile.

Astăzi, de exemplu, 24 noiembrie începând cu orele 9:30, o gașcă de 7 elevi din ultimii ani de gimaziu au venit la Judecătorie, însoțiți de profesorul Anca Chiperi, director adjunct. Ei s-au întâlnit cu un avocat care le-a explicat ce înseamnă această meserie, care este importanța ei dar și alte plusuri și minusuri. Elevii spun că vor ține cont de toate acestea și că cel mai probabil vor urma acest curs în viitor.

Inițiativa, ajunsă în prezent la cea de-a șasea ediție, este implementată de Fundatia Terre des hommes, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, F.O.N.P.C, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, instituții de stat și private din toată țara, ce recunosc potențialul deosebit al tinerilor.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI