23.8 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
23.8 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Ziua Porților Deschise la Colegiul Tehnic C.F. “Unirea” din Pașcani

Ziua Porților Deschise la Colegiul Tehnic C.F. “Unirea” din Pașcani

 

Vineri, 18 mai 2018, Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” își deschide din nou porțile pentru elevii de gimnaziu, eventuali bobocei uniriști. Începând cu ora 11, sunt așteptați elevi, părinți și cadre didactice de la școlile gimnaziale din oraș și din localitățile din împrejurimile municipiului Pașcani, pentru a cunoaște oferta educațională a colegiului nostru, pentru anul scolar 2018-2019, care a fost prezentată și la Salonul  ofertelor educaționale, desfășurat luni, 13 mai 2018, în incinta Primăriei municipiului Pașcani. Chiar și în cadrul acestui eveniment, țelul Colegiului “Unirea” a fost dublat de dorința de a invită elevii participanți la noi acasă, în familia uniriștilor, unde  să ne cunoaștem, să participe la ore împreună cu elevii noștri la diferite discipline, să interacționeze cu profesorii din școala noastră și să ne viziteze campusul.

Ediția din acest an a Zilei Porților Deschise se dorește a fi o ocazie potrivită în acest sens, binevenită pentru actualii noștri elevi, implicati în organizarea evenimentului, dar mai ales pentru oaspeții noștri, viitori candidați la viața de licean al Colegiului “Unirea”. Ei vor putea participa la o serie de activități ce au fost pregătite special pentru a le oferi o imagine cât mai complexă a ceea ce reprezintă unitatea noastră de învățământ.

După deschiderea festivă, pregătită de Consiliul Școlar al Elevilor Uniriști, va urma o serie de activități demonstrative  în sălile de clasă, dar și în laboratoarele noastre moderne. Profesorii de limba română ai colegiului au îndrumat elevii în vederea realizării unor jocuri de rol în cadrul activității “Recunoaște personajul literar”. “Matematica între joc și realitate” va fi workshop-ul propus de elevii coordonați de membrii catedrei de matematică. În laboratoarele de fizică, chimie și biologie, oaspeții noștri vor putea participa la activități experimentale demonstrative. De asemenea, îi vom invita să ne fie alături în cadrul activității “Nous speakons franglais”, un concurs de mimă, desen și asocieri de cuvinte, propus de elevi împreună cu profesorii de limbi străine. Concurs va fi și pe teme istorice, în cadrul activității “Trepte spre Marea Unire”. Competițiile sportive și concursul de utilizare rapidă a tastaturii se vor adăuga activităților zilei. Elevii de la profilurile economice le vor prezenta oaspeților o simulare de afaceri la standuri expoziţionale, dar și un atelier de degustare și testare de prăjituri.  O dezbatere pe tema Indiei, ca țară a contrastelor va fi o activitate antrenantă cu care profesorii de geografie ai școlii, alături de elevii uniriști vor încerca să-i surprindă pe cei prezenți.

Elevii de la disciplinele tehnice au pregătit, coordonați de profesorii de specialitate, ateliere interactive tehnice dar si exerciții de desen tehnic digital sau exerciții pe simulator auto.

Ne dorim astfel atragerea unui numar cât mai mare de elevi interesați de profilurile noastre: Științe ale naturii-intensiv engleză, Tehnician în activități economice și în administrație, Tehnician în activități de comerț, Tehnician operator tehnică de calcul, Tehnician proiectant CAD, Tehnician prelucrări mecanice, Comerciant vânzător, Sudor.

 

Profesor Iuliana Gordin

Purtător de cuvânt, Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, Paşcani

 

Telefon: 0764.584.785

E-mail: iulyuss@yahoo.com

https://www.facebook.com/colegiultehniccfunirea/

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
23.8 ° C
25.4 °
22.6 °
68 %
1.8kmh
1 %
vin
23 °
sâm
31 °
Dum
30 °
lun
33 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI