Slider

Primaria Municipiului Pascani in parteneriat cu ONG-urile din oras, Sansa 2010, ATOR si ATEAM, organizeaza pe 26 iunie, de la ora 18.00, prima editie a Zilei Drapelului National. Inca sunt discutii in ceea ce priveste locatia, insa cel mai probabil, evenimentul va avea loc pe Esplanada.

Circa 200 de voluntari vor face un flash-mob, mai exact o hora, in care se pot prinde si trecatorii, iar apoi se vor mobiliza pentru a contura harta Romaniei, imbracati in tricolor si cifra 100, semnificand Centenarul Marii Unirii. Toate aceste momente ar urma sa fie imortalizate cu o drona care va face fotografii de la inaltime.

Apoi, va avea loc o parada prin oras, iar organizatorii vor imparti stegulete celor de pe strada.

Mentionam ca ultima sedinta pentru stabilirea cu exactitate a tuturor detaliilor va avea loc luni, 25 iunie, la sediul Primariei din oras.

De reamintit este faptul ca ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi va fi marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative.

Slider