Luna noiembrie este cunoscută că fiind luna culturii la Pașcani, localitatea natală a marelui scriitor Mihail Sadoveanu. Cu acest prilej, Casă Municipală de Cultură, care îi poartă numele, are în derulare, pe parcursul acestei luni, o serie de evenimente la care este invitat să participe publicul pascanean.

Seria manifestărilor organizate de Casa de Cultură și dedicate prozatorului Mihail Sadoveanu vor debuta sâmbătă, 2 noiembrie , ora 11.30 cu simpozionul cu tema ,,Sadoveanu și Vlahuță. Aflat la cea de-a XLVIII-a ediție simpozionul dedicat marelui prozator pășcănean va avea și anul acesta invitați deosebiți:prof. univ. dr. Antonio Patraș-Facultatea de Litere a Universitățîi,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași,prof. dr. Mircea Platon- redactor șef ,,Convorbiri Literare „,conf. univ. dr. Magda Ciopraga- Facultatea de Litere a Universitățîi ,,Alexandru Ioan Cuza” , prof. dr. Nicolae Scurtu-București, prof. Ghe. Simon -Neamț. Moderatorul acestui simpozion este prof. Ionuț Hărățu.

În continuarea activităților, marți, 5 noiembrie, la Biserica “Sf. Ioan Botezătorul” din Pașcani va fi oficiată o slujba de pomenire, pentru a marca 58 de ani de la dată la care scriitorul a plecat dintre noi.

Miercuri, pe 6 noiembrie, va avea loc vernisajul expoziției “ Labirintul timpului”.Expune Alina Ungurean,prezintă criticul de artă Adina Scutelnicu.

Luna noiembrie aduce, de asemenea și spectacole artistice pentru pascaneni. Marți, 12 noiembrie, începând cu ora 17:30, în sala de spectacole a instituției de cultură, va avea loc Concertul toamnei, susținut de trupa “Los Anonimos” din Piatră Neamț.

Pe 14 noiembrie, de la ora 19:00, pascanenii sunt invitați la spectacolul “Îmbătați de dragoste”.

Activitățile dedicate marelui scriitor  Mihail Sadoveanu se vor încheia cu festivalul pentru copii și tineret “Curcubeul Artelor”, care se va desfășura pe parcursul a două zile, 16 -17 noiembrie, la Casă de Cultură. Evenimentul a ajuns anul acesta la cea de-a VI-a ediție.

Mihail Sadoveanu s-a născut  6 noiembrie 1880 la Pașcani. A trecut în neființă la Vânători-județul Neamț, la dată de  19 octombrie 1961. A fost un scriitor, povestitor, nuvelist, romancier, academician și om politic român. Este unul dintre cei mai importanți și prolifici prozatori români din prima jumătate a secolului al XX-lea, având o carieră ce se întinde pe parcursul a cincizeci de ani. Este cunoscut mai ales pentru romanele sale istorice și de aventuri, deși autorul a creat pagini nemuritoare despre lumea țărănească din Moldova, despre natură României și a scris, de asemenea, reportaje și pagini memorialistice.

anu și festivalul pentru copii și tineret „Curcubeul Artelor”

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider