-4.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

ZDI: Minune la spitalul “Sf. Maria”? Operaţia fetei cu braţele amputate, aproape de succes

Medicii de la Spitalul de Copii Sf. Maria au finalizat azi noapte interventia chirurgicala de replantare a mainilor fetei in varsta de 15 ani. Interventia a durat 20 de ore, iar medicii spera intr-o evolutia buna a fetei.
Dr. Sidonia Susanu, coordonatorul Sectiei de Chirurgie Plastica, a precizat ca se spera la o recuperare de 85% a funcionalitatii membrelor superioare.

„Intervenția chirurgicală până în acest moment putem spune că a fost un succes. S-a reușit replantarea celor două membre, unul dintre ele amputat, celălalt devascularizat, fetița este detubată, respiră singură, sperăm într-o evoluție bună a copilului. Va mai avea nevoie de intervenții chirurgicale de reconstrucție ulterioară și de acoperire a defectelor cutanate ale membrului superior drept, dar noi suntem convinși că evoluția ulterioară va fi cu reluarea funcționalității ambelor membre superioare în proporție de aproximativ 85%. Va avea nevoie de un program susținut de recuperare și kinetoterapie-fizioterapie, dar faptul că s-a putut interveni foarte repede și s-a putut revasculariza foarte repede, cât și vârsta foarte tânără a pacientei, ne încurajează să sperăm că evoluția va fi foarte bună. În această seară copilul rămâne în ATI și probabil pe parcursul următoarelor 5-7 zile va rămâne în Terapie Intensivă pentru tratament suportiv. Următoarea operație o planificăm în cursul zilei de luni pentru reevaluarea leziunilor și după trecerea fenomenelor inflamatorii acute, după 3-5 zile, va mai urma o intervenție de reconstrucție a structurilor nervoase a membrului superior stâng, după care după încă 3-4 zile acoperirea defectelor cutanate restante.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow