-3.7 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

ZDI: Mărturia sfâşietoare a unei fete prinsă în rețeaua de seducție a lui Morel Bolea

Fondatorul asociației Kasta Morrely este vânat de procurorii DIICOT într-un dosar de trafic de minori. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii serviciului teritorial al DIICOT au efectuat ieri cinci percheziții vizând activitatea lui Morel Bolea și a asociațiilor fondate de acesta, practic din momentul înființării acestora. La finalul acestora ei l-au reținut pe Morel Bolea pentru 24 de ore.
În cursul zilei de ieri, Bolea a fost chemat la audieri de procurori. Până în acest an, Morel Bolea a fost beneficiar constant al sprijinului financiar acordat de Primărie pentru organizarea unui festival de modă sau organizarea unor dezbateri, expoziții ori ateliere.

Exploatare sexuală prin constrângere fizică

Ancheta procurorilor a plecat de la o sesizare vizând o acuzație de viol ajunsă acum doi ani la Parchetul de pe lângă Tribunal. După primele cercetări efectuate «in rem», asupra faptei, nu a unei persoane anume, anchetatorii au constatat că situația depășea aria lor de competență. Nu mai părea să fie vorba „doar” de un viol, ci de mai multe fete abuzate și exploatate sexual. Cum anchetarea cazurilor vizând traficul de minori intră în atribuțiile Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, dosarul a fost predat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal colegilor lor. „În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada 2000-2016, mai multe persoane vătămate, minore la data comiterii faptelor, ar fi fost recrutate prin intermediul unei organizații neguvernamentale și a unei agenții de modelling, înființate în municipiului Iași, acestea fiind ulterior exploatate sexual, prin constrângere psihică (manipulare și abuz emoțional). Până la acest moment, în urma cercetărilor, au fost identificate cinci persoane vătămate. Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală”, au comunicat ieri procurorii DIICOT.
CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow