More

  Vremea 8 – 21 martie 2021. De mâine seară iarna revine în forţă, ANM anunţă vreme rea în aproape toată ţara

  Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 8 – 21 martie 2021.

  • Meteorologii anunţă o încălzire abia din weekend, când temperaturile maxime vor atinge valori de 14…16 grade Celsius.

  Prognoza pe două săptămâni emisă de ANM anunţă că de mâine seară iarna revine în forţă.

  “De mâine seară în regiunile din jumãtatea de sud precipitaţiile vor fi în extindere treptatã; acestea vor fi mai ales sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar în sudul Olteniei, al Munteniei şi în Dobrogea vor predomina ploile. La munte, ziua vor fi fulguieli pe spaţii mici, iar pe parcursul nopţii, va ninge în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul ţãrii şi la munte, îndeosebi în zona înaltã”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

  Miercuri, vremea va deveni rece pentru aceastã perioadã din an în cea mai mare parte a ţãrii.

  “În jumãtatea de sud-est a teritoriului vor fi înnorãri persistente şi precipitaţii pe arii extinse, local moderate cantitativ. În Moldova şi în sudul şi estul Transilvaniei vor fi ninsori şi lapovitã, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Banatului se vor semnala precipitaţii mixte (ploaie, lapoviţã şi ninsoare). În Carpaţii Meridionali şi Orientali şi în Munţii Banatului va ninge.

  O încălzire o vom resimţi abia din weekend, când temperaturile maxime vor atinge valori de 14…16 grade Celsius”, a mai spus Oscar Stanciu.

  Mai jos, prognoza meteo pe următoarele două săptămâni, pe regiuni.

  Vremea 8 – 21 martie 2021 în Moldova

  Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme în general mai rece decât ar fi normal în această perioadă, cu medii ale temperaturilor maxime de 3…7 grade şi minime negative, de -6…-2 grade. Din data de 13 martie, vremea se va încălzi treptat, deteminând valori termice diurne de 8…13 grade şi nocturne uşor pozitive.

  Ulterior, după data de 17 martie, deşi vor fi variaţii de la o zi la alta, estimările indică o probabilitate mai mare pentru un regim termic uşor peste cel climatologic specific în a doua decadă a lunii martie. Până la jumătatea lunii martie, regimul pluviometric va fi deficitar, cu precipitaţii slabe, predominant ninsoare, doar în jurul datei de 10 martie. În cea de-a doua săptămână a intervalului de referinţă, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată, în special în perioada 17-19 martie.

  Continuarea pe Observator

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet